hren

PERIOD PRILAGODBE
I dok u Saboru već mjesecima najavljuju informatizaciju rada saborskih zastupnika, pri čemu se lome koplja treba li u ovom trenutku nabavka tableta za sabornike, u Kaštelima su bili nešto brži pa su gradski vijećnici dobili na korištenje nove laptope, koji bi im trebali olakšati rad u Gradskom vijeću te ga učiniti efikasnijim.

Za laptope koji su podijeljeni vijećnicima Grad je potrošio oko 70 tisuća kuna, a njihovom uporabom trebale bi se ujedno smanjiti količine papira koje se potroše za vijećničke materijale, pa bi laptopi, osim efikasnijeg rada, trebali vremenom donijeti i određene uštede u vremenu i materijalu.
No, iako su laptopi vijećnicima dodijeljeni prije više od mjesec dana, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća tek dva vijećnika njima su se koristila i to Berketov vijećnik Ivan Rančić te HDZ-ovac Joško Botić. Svi ostali i dalje su ispred sebe imali hrpu „papirnatih materijala“ za sjednicu.

- Na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnicima smo podijelili laptope, a u svrhu neke buduće uštede te podizanja efikasnosti rada vijećnika. Naravno, nisu svi vijećnici pripremljeni na upotrebu laptopa pa smo ovaj jedan period od nekoliko tjedana odredili kao period prilagodbe – objasnio je predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović i najavio skori potpuni prelazak na rad s laptopima.

Po završetku mandata vijećnici će, što su potvrdili svojim potpisima, laptope vratiti Gradskom vijeću te će oni biti na korištenju novim vijećnicima koji budu izabrani u Gradsko vijeće.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij