KERO S VIJEĆNICIMA
Kako bi se pokušala iznaći rješenja za pomoć u opstanku pauk službe, odnosno djelatnosti braniteljske tvrtke Tim Kaštela, koja već sedam godina na području Kaštela obavlja premještanja nepropisno parkiranih vozila, u dnevni red zadnje sjednice Gradskog vijeća naknadno je uvrštena točka na kojoj se vijećnicima obratio prokurist tvrtke, Nenad Kero.

Nenad Kero s govornice je iznio kronologiju početka rada pauk službe u Kaštelima te djelovanja tijekom sedam godina, naglasivši kako o ovoj temi neke vijećnike želi upoznati, a neke naučiti.

Prema njegovim riječima, tvrtka je dobila koncesiju na rok od tri godine, iako Zakon predviđa da se koncesija dodjeljuje na vrijeme koje je potrebno da ulagač vrati uložena sredstva, što je pokazatelj da nisu bili favorizirani od strane HDZ-a, koji je u vrijeme dodjele koncesije bio na vlasti.

Kero: Pauk služba ne može opstati bez parkinga i odgovarajućih uvjeta

Posebno je naglasio da tvrtka Tim Kaštela nije ušla u projekt pauk službe, već u projekt pauka i parkinga, zbog čega je i nabavljena oprema za poslove naplate parkinga. Poslovanje pauk službe, prema Kerinom izlaganju, u ovom gradu financijski nije moguće bez parkinga, jer se dnevno podigne tek manji broj vozila, a cijena je najniža u Hrvatskoj.


Nenad Kero

Kero je s govornice prozvao bivšu vlast na čelu s Josipom Berketom, koja se, prema njegovim riječima, oglušila na pisma namjere i traženja da Tim Kaštela rade posao zbog kojeg su sve pokrenuli. Grad je u tom vremenu osnovao vlastito poduzeće koje danas vrši naplatu parkinga, a nastojali su ukinuti i pauk službu, što im, kako je Kero izložio,  na zadnjoj sjednici prošlog saziva nije uspjelo.

Prometna studija

- Tadašnja intencija bila je da se ukine pauk služba, ali smo mi sedam godina preživjeli i teško da će nas itko ikada ukinuti – zaključio je Kero, podsjetivši vijećnike da su upravo oni izradili prometnu studiju koju pojedinci nazivaju nakaradnom, a iako je nakardna u četiri godine nisu promijenili niti slovo u toj studiji.

- Ja sam ponosan kad danas dođem na parking jer je to naša zamisao. Jedino nije ljudski i nije pošteno u svemu tome što je prijedlog o ukidanju pauk službe na zadnjoj sjednici Vijeća dao čovjek koji danas nosi kapicu parkirališta – Kerine su riječi.

Tim Kaštela tuži grad za 1 milijun kuna

Kero je vijećnike upoznao kako je, nakon prijedloga o ukidanju pauk službe, Tim Kaštela podnio tužbu protiv Grada Kaštela za naknadu štete, sa zahtjevom od 1 milijun kuna, te kako je sudac Ivo Bakalić ustvrdio da će Grad izgubiti spor. Kako Kero zaključuje, u slučaju da Grad uđe u spor prouzročit će sebi značajnu štetu.

- Možemo to riješit večeras ljudski i korektno ili možemo ući u postupak. Mi ne želimo te novce već bi inzistirali na onome kao i 2009. godine, jer naša oprema za parking još leži – poručio je Kero vijećnicima.

Kero: 39 lokacija bez odgovarajuće prometne signalizacije

Kao jedan od problema u radu pauk službe Kero je naveo i 39 lokacija u gradu, bez odgovarajuće prometne signalizacije, o čemu su se očitovali i prvi ljudi prometne policije, koji su od Grada zatražili da problem ukloni  jer će u protivnom biti kažnjeni odgovorni kao i tvrtka Treptač, koja se brine o signalizaciji.

- Gradsko vijeće glasalo je da pauk služba nastavi s radom i dali ste nam da radimo, ali bez odgovarajuće signalizacije niste nam dali uvjete da radimo. Kao kad nekome iznajmite prostor za kafić, a poslije mu ukinete struju i vodu – upozorio je.

Kuzmanić: Naplata parkinga zlatna koka

Među vijećnicima koji su se javili za riječ nakon Kerinog izlaganja bio je SDP-ovac Matko Kuzmanić, koji je kazao kako pauk služba dobro radi, ali da Kero ne može govoriti kako su oni izmislili projekt parkinga koji postoji svugdje u svijetu. Kuzmanić je naglasio da je naplata parkinga zlatna koka u nekim gradovima te da su naplata parkinga i gospodarenje otpadom glavni resursi grada. Kuzmanić je složan da  pauk službi treba pomoći, urediti horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju, no da naplata parkinga treba ostati u gradskoj nadležnosti. Ujedno je, na Kerine navode u izlaganju, o  braniteljskom statusu dugom 1700 dana i krvi suboraca, kazao kako danas nije potrebna ratna retorika već da se svi trebaju okrenuti ekonomiji i budućnosti.


Matko Kuzmanić

Kerin sadržaj  obraćanja vijećnicima najviše je zasmetao vijećniku s Berketove liste,  Ivanu Kovaču, koji je iznio svoj stav kako se sve svodi na novac.

Kovač: Ucjena i reketarenje Grada

- Koliko sam shvatio vama nije do milijun kuna odštete, al ako Grad uđe u spor bit će štete…. Vi bi htjeli naplatu parkinga. To je po mom mišljenju čista ucjena i reketarenje Grada. Da sam ja gradonačelnik uzeo bih vam koncesiju, pa koliko da košta, jer ovo je čisto reketarenje. Nema dobre mjere, već se radi samo o novcu – bio je direktan Kovač, koji se također složio da naplata parkinga treba ostati u gradskoj nadležnosti.

Kero je Kovaču kazao kako vijećnik nije dobro slušao izlaganje te kako je namjera Tim Kaštela samo raditi svoj posao.

HDZ-ovac Mario Duvnjak kazao je kako nije u redu donosite neke zaključke o ovoj temi bez vijećnika Josipa Berketa, koji za vrijeme rasprave nije bio u vijećnici, a kojeg je Kero nekoliko puta prozvao u izlaganju. Isto tako Duvnjak je upozorio kolege da o ovoj temi pojedini vijećnici malo znaju te da se radi o temi koja ne smije biti stranački obojana, već u korist svih građana, pa se neke odluke ne trebaju brzopleto donositi.

Gradonačelnik Ivan Udovičić nije se u potpunosti složio da je naplata parkinga u Kaštelima zlatna koka, te je iznio nekoliko specifičnosti u Kaštelima zbog koji se ne mogu uspoređivati s nekim drugim gradovima.

No njegov prijedlog na kraju rasprave bio je da klubovi vijećnika oforme povjerenstva, razgovaraju i dogovaraju se o ovoj temi te iznađu zajedničko rješenje u interesu građana.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada