hren

POMETANJE ULICA I TRŽNICE  IZ „ZELENO I MODRO“ U KOMUNALNI POGON
I dok je većina tema na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, prošla bez većih rasprava, tema koja je podigla temperaturu i glasove u vijećnici bila je tema o izmjenama odluka o djelatnostima vlastitog komunalnog poduzeća Zeleno i modro i Vlastitog komunalnog pogona.

Jedini grad bez strategije gospodarenja otpadom

Prema tim izmjenama, iz poduzeća se izdvajaju poslovi pometanja ulica i upravljanja tržnicama na malo, te će te poslove obavljati Vlastiti komunalni pogon.
Kako je kazao Ivan Čagalj, privremeni upravitelj Vlastitog pogona, za te poslove Grad bi slijedeće godine poduzeće Zeleno i modro trebao financirati s 2 milijuna kuna, dok će troškovi Vlastitog pogona za te djelatnosti biti tek nešto veći od 700 tisuća kuna.
Prijedlogu odluke usprotivili su se oporbeni vijećnici, među njima i SDP-ovac Matko Kuzmanić, ustvrdivši da ova odluka vodi ka gašenju poduzeća Zeleno i modro.


Matko Kuzmanić

- Ova odluka nije dobra, Ona kratkoročno donosi neke financijske uštede, ali nama dugoročno treba poduzeće koje će obavljati te djelatnosti. Zna li netko od vas veći grad koji nema komunalno poduzeće? Zna li netko grad koji nema strategiju gospodarenja otpadom? Na žalost, mi smo taj grad koji je nema. Možda će ovo izgledati kao ušteda, ali za nekoliko godina vidjeti ćemo da smo pogriješili- kazao je Kuzmanić te poručio gradskoj vlasti da ako im ne odgovaraju upravljačke strukture u Zeleno i modro, iste mijenjaju i postave druge, ali da poduzeće ne gase.

Gašenje poduzeća zaokret unazad

Reagirali su i oporbeni vijećnici s Berketove liste, a Josip Berket izjavio je kako je ovo zaokret unazad u gospodarenju otpadom i razvoju grada.

- Kada smo osnivali poduzeće, svi smo se složili da je odvojeno prikupljanje otpada cilj našeg grada. Stvorili smo preduvjete za razvoj kompostane i pokrenuli smo pitanje gospodarenja otpadom i odvojenog prikupljanja otpada. Danas naši građani dvostruko plaćaju uslugu odlaganja otpada, poduzeću Čistoća kojem smo, preko grada Splita, elegantno prepustili gospodarenje otpadom te kroz gradski proračun iz kojeg se plaća rad Vlastitog pogona, koji obavlja dio poslova Čistoće – dio je onoga što je iznio Berket, koji je u svojim izjavama prozvao Vlastiti pogon kao krivca za sadašnje stanje te stanje na deponiju u Rudinama, gdje se po njegovim riječima odvijao ilegalni biznis.


Ivan Čagalj, privremeni upravitelj Vlastitog pogona

Jeli u Rudinama bio ilegalni biznis?

Na Berketove tvrdnje reagirao je Ivan Čagalj,  te kazao kako je u Rudinama ilegalni deponij bio stariji od svih nazočnih, a tek je Vlastiti pogon gore uveo neki red.

- O kakvom ilegalnom biznisu, o kakvom naplaćivanju vi pričate? Jeste li svjesni što govorite? Ako bilo tko zna da je nekome nešto plaćano, dovedite ga k meni. Isto tako ako nađete nekog da je Ivanu Čaglju dao čokoladu spreman sam iseliti... – vidno uznemiren kazao je Čagalj, na što su mu Berket i Marinka Parčina kazali kako nitko nije njega osobno prozvao, ali da se dovoženje otpada u Rudine naplaćivalo.

Ova tema otvorila je i raspravu o centru u Lećevici, kulturi odvojenog prikupljanja otpada, odnosu Karepovca i splitske Čistoće kao i strategiji gospodarenja otpadom do 2016. godine, koja je u Kaštelima usvojena 2008. godine

- Bilo bi dobro vidjeti tu strategiju gospodarenja otpadom i vidjeti gdje smo danas te gdje ćemo biti 2016. godine – zaključio je Kuzmanić te predložio da se na ovu temu održi tematska sjednica Gradskog vijeća.

Unatoč protivljenju oporbe, odluke o izmjenama djelatnosti poduzeća Zeleno i modro i Vlastitog komunalnog pogona, usvojene su većinom glasova, tako da će tvrtka Zeleno i modro od početka slijedeće godine obavljati tek poslove naplate parkinga, što joj neće moći garantirati opstanak.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij