hren

BOŽIĆNICE ONIMA S NISKIM MIROVINAMA
Prema odluci vijećnika na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, umirovljenici s prebivalištem u Kaštelima, koji imaju niže mirovine i ove će godine dobiti Božićnicu u obliku bona za kupovinu u jednom od kaštelanskih trgovačkih lanaca, Tommyju i Riboli.

Umirovljenici, koji primaju mirovine u visini do 2 tisuće kune primit će bon u vrijednosti od 200 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama između 2 i 4 tisuće kuna dobiti bon u vrijednosti od 100 kuna.
Visina Božićnice ovog puta nije bila tema rasprave na sjednici, već se rasprava vodila o tome jeli umirovljenicima bolje dati gotovinu ili bonove, a SDP-ovac Dražen Đaković pitao je kako je odlučeno s kojim trgovinama sklopiti ugovor o ovakvom načinu isplate.

Kako je kazao pročelnik Anđelko Drnasin, u ovom trenutku Grad nema dovoljno novca za isplatu u gotovini, a s kojim će se trgovačkim tvrtkama raditi odlučeno je na osnovu činjenice da se radi ili o kaštelanskoj tvrtki ili tvrtki koja je prošle godine pokazala pozitivnu praksu, odnosno umanjila ukupan račun prema Gradu. Ovakvi vidovi suradnje ne podliježu zakonu o postupku javne nabave, naglašeno je na vijeću.

Vijećnici su odlučili i da roditelji poginulih branitelja, kao i u prethodnim godinama, dobiju 500 kuna Božićnice.

Novi način sufinanciranja autobusnih karata

Na sjednici Gradskog vijeća utvrđeno je i da će Kaštelani, stariji od 65 godina, u slijedećoj godini imati pravo na subvenciju troškova javnog prijevoza. Tako će starije osobe koje koriste javni prijevoz, autobusnu kartu u jednom smjeru kroz Kaštela, plaćati 2 kune, dok će ostatak cijene sufinancirati Grad Kaštela. Tehničke pojedinosti ovakve provedbe bit će utvrđene naknadno i pojašnjene građanima.
Primjedbu je na ovaj prijedlog imala tek Berketova vijećnica Marinka Parčina, koja je upozorila da se pri donošenju odluke trebalo voditi računa o visini mirovina, jer nije isto plaćati 2 kune kartu onome s mirovinom od 2 tisuće kuna u odnosu na umirovljenike s mirovinom od 5 tisuća kuna.

Na ovoj sjednici usvojena je i Mreža dječjih vrtića za ovu pedagošku godinu, kao i prijedlog da Grad Kaštela sudjeluje u osnivanju lokalne akcijske grupe Kamen i more, zajedno s općinama Lećevica, Prgomet, Primorski Dolac, Marina, Seget i Okrug te gradom Trogirom.

O Ovim temama pogledajte u snimci Gradskog vijeća od  10:30 minute…


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij