hren

ZAKONSKE I „KOZMETIČKE“ IZMJENE
Drugi rebalans gradskog proračuna predložen je vijećnicima, kako je naveo pročelnik Anđelko Drnasin, zbog nesklada prihoda i rashoda, te su njime prihodi smanjeni sa 155 milijuna na 148 milijuna kuna, a rashodi sa 133 milijuna na 125 milijuna kuna.

Isto tako rebalans je predložen i zbog realizacije zakonskog uprihodovanja komunalne naknade Željezare iz 2009. godine, koja se kompenzira kupnjom zemljišta u vrijednosti oko 8 milijuna kuna, kazao je Drnasin.

Tako su prihodi smanjeni za približno 5 posto, a izmjene se uglavnom odnose na smanjenje poreznog prihoda od približno 2 milijuna kuna, nastalog zbog povećanog povrata poreza, smanjen je prihod od komunalnog doprinosa vezan uz planove Zračne luke, koji se nije ostvario, a između ostalog, povećan je prihod od legalizacije.

Među rashodima nalazi se i smanjenje dijela za komunalnu infrastrukturu u skladu sa smanjenjem prihoda i smanjenjem investicija, smanjeni su rashodi pojedinih odjela, a rashodi su tek nešto povećani za vrtiće, sport i socijalu.

Nitko od vijećnika nije raspravljao o ovoj temi, a rebalans je prihvaćen većinom glasova za.

Većinom glasova prihvaćeno je i izvješće Državne revizije o obavljenoj reviziji za 2012. godinu, prema kojem je poslovanje Grada provedeno uglavnom u skladu sa zakonskim propisima, bez većih nepravilnosti.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij