hren

VIJEĆNIČKA PITANJA
Broj vijećničkih pitanja, koje su vijećnici postavili nadležnima na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, nije bio značajan, ali se njima otvorilo nekoliko zanimljivih tema koje traže rješenja.

Financiranje UPU-a

Meri Škopljanac Gagić s Berketove nezavisne liste postavila je pitanje po kojim kriterijima Grad plaća izradu UPU-a za prostore pojedinih privrednih subjekata. Pri tome je navela kako su do sada neki od njih sami financirali izradu planova, dok je nedavno pročitala u medijima kako će Grad financirati UPU na području Kemokompleksa.

- Prema mojim saznanjima, ako se radi o prostoru gdje se nalazi isključivo poslovni objekt, vlasnici sami financiraju izrade UPU-a, i nema razloga da Kemokompleks ima neku prednost u odnosu na druge. S njima će se potpisati sporazumni ugovor kojim će se obvezati vlasnika da planira, plati i donese pred vijećnike UPU za to područje – opovrgao je navode gradonačelnik Ivan Udovičić.

Život uz željezaru

Da se građani koji žive pokraj željezare sada ne mogu osloniti na bilo kakve inspekcije i da su bez prava na zaštitu od neljudskih uvjeta u kojima žive, jer im je područje stanovanja iz mješovite zone, izmjenama GUP-a prešlo u industrijsku zonu, vijećnike je izvijestio SDP-ovac Filip Plećaš, postavivši pitanje nadležnima u Gradu čine li nešto na zaštiti tih stanovnika.

- Nedavno sam imao sastanak s nekoliko obitelji s tog područja i upravo dogovaramo zajednički sastanak predstavnika Grada, željezare i stanovnika, a nakon toga izvijestit ćemo vas o postignutom – kazao mu je predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović.

Radovi u Sućurcu

- Radovi na temeljima stare župne crkve nisu se odvijali neko vrijeme jer je u tijeku bila izrada projekta privremene prometne regulacije, ali će se nastaviti već početkom narednog tjedna i neće biti problema da se dovrše do datuma obljetnice bombardiranja Sućurca  - izvijestio je prvi čovjek Vlastitog pogona Ivan Čagalj odgovarajući na pitanje HDZ-ovke Sandre Zokić.

Preseljenje đaka u novu školu u Novom

Gradonačelnik Udovičić njenom stranačkom kolegi Jošku Botiću, na pitanje o datumu preseljenja đaka u novu školu u Kaštel Novom, kazao je kako su svi tehnički nedostaci, utvrđeni pri pregledu ovog ljeta, uklonjeni te kako će uporabna dozvola biti izdana za desetak dana, no o datumu preseljenja odlučit će nadležni u Županiji s ravnateljicom škole.

Čempres u Lukšiću

Čempres u ulici Hrvatskih branitelja u Kaštel Lukšiću, koji zatvara ulaz u dvorište jedne obiteljske kuće, bio je tema pitanja vijećnice Anđe Mihaljević, na što je pročelnik Antonio Bartulović najavio da će se utvrditi stanje na terenu te postupiti u skladu s propisima.

Legalizacija Marine

Gdje je „zapela“ legalizacija Marine Kaštela, bilo je pitanje SDP-ovca Matka Kuzmanića, koji je projekt Marine nazvao najboljim završenim projektom u posljednjih 20 godina u Kaštelima, te je pozvao gradonačelnika da javno stane iza tog projekta.

- Slažem se da je to vrijedan projekt kojemu i ja cijelo vrijeme dajem podršku i to sam već nekoliko puta kazao. Grad je u ovom slučaju svoje odradio i više ništa nije na Gradu. Koliko sam upoznat uklonjena je prepreka za izdavanje dozvole, vezane uz prostor Nuićevog brodogradilišta, ne znam što je još s problemom granice sa sportskim društvom Giričić, ali ne vidim da bi bilo kakva prepreka još trebala biti. Ako mogu osobno učinit nešto da se legalizacija okonča, to ću i učiniti – kazao je Udovičić.

Nadzorni odbori i upravna vijeća

Izbor članova koji zastupaju Grad u nadzornim odborima i upravnim vijećima, naveli su Meri Škopljanac Gagić da zatraži da joj se pismeno dostavi popis i kvalifikacije osoba izabranih za rad u nadzornim odborima, a njen kolega s Berketove liste Ivan Rančić otvorio je pitanje stručnosti osoba izabranih u Upravno vijeće Javne ustanove športskih objekata. Pri tome je kritizirao što nema niti jednog člana Zajednice športskih udruga.

Gradonačelnik Udovičić odgovorio mu je kako se među onima koje je imenovao u navedeno Upravno vijeće nalaze četiri osobe koje su u ovom trenutku direktno uključene u sport  te kako prema zakonskim propisima gradonačelnik bira predstavnike Grada i imenuje ih, pa je on direktno odgovoran ako te osobe svoj posao ne budu radile u interesu građana Kaštela.

Anđa Mihaljević zatražila je da joj se pismeno dostave podaci o realizaciji proračunskih sredstava te broju zaposlenika u gradskim ustanovama i institucijama, dok je prijedlog Marinke Parčine da se na sjednici donese odluka o rasformiranju Komisije za međudržavnu i međugradsku suradnju, odbijen, uz obrazloženje predsjednika Ivanovića kako je to trebala predložiti kao dodatnu točku dnevnog reda sjednice. Što se krije iza njenog prijedloga, Parčina je najavila pojasniti onda,  kad se o tome bude raspravljalo.

Četvrtu točku, Vijećnička pitanja, pogledajte od 30:40 minute snimke Gradskog vijeća…


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij