hren

Hoće li Grad Kaštela postati vlasnik objekta Dalmacijavina, na atraktivnom prostoru na rivi u Kaštel Starom, u petak će odluku donijeti kaštelansko Gradsko vijeće, na 4. redovnoj sjednici, čiji je početak zakazan za 13 sati.

Stečajni upravitelj Dalmacijavina objavio je u rujnu prodaju svojih prostora u Kaštel Starom, tzv. Vinalko, te su se javila dva potencijalna kupca, a najviša ponuda iznosila je 1.950.000 kuna. Na osnovi zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, pravo prvokupa tog objekta ima lokalna samouprava, odnosno Grad Kaštela i to upravo po najvećoj ponuđenoj cijeni od 1.950.000 kuna.

Ako vijećnici donesu odluku o kupovini Vinalka, trebat će donijeti i odluku o rebalansu gradskog proračuna za navedena sredstva.

Na ovoj sjednici razmotrit će se, te donijeti odluka i o prijedlogu koji je na prošloj sjednici iznijela vijećnica Jadranka Matok Bosančić, da se dobrovoljni darivatelji krvi, muškarci s 50 i više darivanja i žene s 25 i više darivanja, oslobode plaćanja parkirališne karte na području grada Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij