hren

VIJEĆNIČKA PITANJA
Jučerašnja 3. sjednica Gradskog vijeća Kaštela, donijela je poskupljenje cijene boravka djece u dječjim vrtićima, vijećnici su prihvatili izvješće o izvršenju polugodišnjeg proračuna Grada, izabrani su članovi pojedinih gradskih komisija i odbora, donesene odluke iz redovnog djelovanja Grada, a postavljen je i cijeli niz vijećničkih pitanja.

Među najčešćim pitanjima i na ovoj su sjednici bila pitanja o uređenju komunalne infrastrukture, na koje je odgovarao privremeni pročelnik Antonio Bartulović i gradonačelnik Ivan Udovičić. Našlo se tu pitanja o cesti D8, prometnicama u Rudinama, ležećim policajcima u Kaštel Starom, prometnim znakovima u Kaštel Novom, prometnicama u Kaštel Lukšiću, ali i groblja u Kaštel Starom te prostorima nekadašnjeg Jugovinila, zeničkog odmarališta, hotela Palace.

Kupnja Vinalka

HDZ-ovac Joško Oštrić pitao je dokle je stigla realizacija projekta sportske lučice na Sokolani, a prema odgovoru privremenog pročelnika Borisa Škare, postupak za izdavanje dozvola privodi se kraju, no uočeni su neki tehnički nedostaci o čemu je obaviješten i projektant i investitor, te se očekuje otklanjanje tih nedostataka. Nezavisni vijećnik Josip Berket osvrnuo se na mogućnost otkupa prostora „Vinalka“ u Kaštel Starom, za što bi, prema njegovim saznanjima, ako je zainteresiran, Grad trebao platiti oko 1.5 milijuna kuna.


Ivan Udovičić

- Pitanje tog prostora povezano je s budućom lukom koju tu namjerava graditi Županijska lučka uprava i Grad ne smije dozvoliti da da se i na tom prostoru dogodi kula Ćipiko – kazao je Berket.

Gradonačelnik Udovičić potvrdio je da je Grad razgovarao na tu temu s nadležnima u Dalmacijavinu, no kako će početna cijena biti viša od 4 milijuna kuna. Kad se sazna najbolja ponuda, koja stigne na natječaj kad bude eventualno raspisan, Grad će imati priliku kupiti taj prostor upravo po toj ponuđenoj cijeni, a hoće li tako biti odlučit će gradski vijećnici kada za to dođe vrijeme.

Marinka Parčina s Berketove liste pitala je, uz pohvalu za odrađeni posao, odakle će se naplatiti račun za čišćenje prostora na Štaliji, jer je poznato da vlasnik prostora ustvari više nije vlasnik. Gradonačelnik Udovičić odgovorio je kako je Grad čišćenje morao izvršiti jer je stanje bilo alarmantno, te da su račun ispostavili službenom vlasniku, a hoće li ga platiti on ili stečajni upravitelj manje je važno.


Filip Plećaš

Čije su nadležnosti za krađu vode

Vijećnik HDZ-a Ante Botić upozorio je na glasine kako se dio stanovnika u blizini TN Resnik ilegalno spojio na vodoopskrbnu mrežu te ne plaćaju račune, niti participiraju u sredstvima za Eko projekt, na što je pročelnik Bartulović odgovorio kako vodoopskrbna mreža nije u nadležnosti Grada te kako po tom pitanju mora reagirati Vodovod i kanalizacija. SDP-ovac Filip Plećaš pročelniku Bartuloviću spočitao je zbog takvog odgovora te ustvrdio da je Grad Kaštela suvlasnik Vodovoda i kanalizacije te da bi i Grad trebao brinuti o takvim pojavama.
Filip Plećaš ujedno je zatražio da mu se dostavi podatak o broju zaposlenih u Gradskoj upravi, Vlastitom pogonu, te gradskim tvrtkama i institucijama, na dan primopredaje vlasti.


Ivan Kovač Matela

Tko će u Upravno vijeće

Među ostalim pitajima našlo se i pitanje nezavisnog Ivana Kovača zbog čega ugostitelji trebaju ovjeravati potpise na ugovorima o korištenju štekata, kod javnog bilježnika, čime im se stvaraju dodatni troškovi, kada to nije utvrđeno zakonom, na što je pročelnica Sanda Jakus obećala uvid u zakonske mogućnosti, te raspravu na tu temu na jednoj od idućih sjednica.
Vijećnika s Berketove liste Ivana Rančića zanimalo je kada će gradonačelnik imenovati novo Upravno vijeće sportskih objekata i prema kojim kriterijima, na što je Udovičić odgovorio da imenovanje slijedi uskoro, a imenovat će se kompetentne osobe.
Predsjednik Vijeća Denis Ivanović najavio je da će se na idućoj sjednici odlučiti o prijedlogu HDZ-ove vijećnice Jadranke Matok Bosančić da se u odluci o naplati parkiranja, naplate oslobode dobrovoljni darivatelji krvi, i to muškarci s više od 50 i žene s više od 25 darivanja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij