hren

REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
U četvrtak 26. rujna, pred kaštelanskim vijećnicima je 3. sjednica ovog saziva Gradskog vijeća, a na dnevnom redu nalazi se 16 točaka dnevnog reda, među kojima i odluka o cijeni vrtića.

Prema prijedlogu gradonačelnika Ivana Udovičića, o kojem će vijećnici odlučivati, mjesečno učešće roditelja-staratelja u cijeni programa dječjih vrtića, porasti će za prosječno 15 posto. Tako bi mjesečno učešće roditelja za jaslički program iznosilo 665 kuna ili za 10-satni program 612 kuna.

Osim o učešću i sufinanciranju cijene dječjih vrtića, vijećnici će raspravljati i odlučivati o polugodišnjem izvršenju proračuna Grada Kaštela, kao i o izmjenama u programu građenja i održavanja komunalne infrastrukture.
Isto tako, odlučit će i o izmjenama u odluci o taksi prijevozu, koje se odnose uglavnom na tehničke pojedinosti izdavanja dozvola i obavljanja taksi usluga na području grada. Na dnevnom redu su i izmjene u odluci o osnivanju tvrtke Zeleno i modro, u kojima su drugačije uređene ovlasti gradonačelnika i Gradskog vijeća u radu Skupštine.
Ako vijećnici izglasaju, Kaštela bi uskoro trebala dobiti Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, a birat će se i novi članovi Odbora za financije, Komisije za imenovanje ulica, Komisije za predstavke i pritužbe, Komisije za dodjelu javnih priznanja te Komisije za međugradsku suradnju.
Na dnevnom redu 3. sjednice Gradskog vijeća, koja će započeti u 13 sati, nalaze izmjene i dopune odluke o osnivanju Savjeta mladih te program rada tog Savjeta.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij