hren

IZ VIJEĆNIČKIH PITANJA
Jesu li sva djeca upisana u vrtiće, bilo je vijećničko pitanje na koje je konkretan odgovor zatražila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća, Marinka Parčina. Pitanje je uputila gradonačelniku i njegovim zamjenicama, kazavši da roditelji moraju znati hoće li njihova djeca krenuti u vrtić 1. rujna.

- Od Upravnog vijeća vrtića do sada sam samo dobio poziv na sastanak u vezi kuće Radnić. No ja nemam što razgovarati  o kući Radnić, jer ta će tema doći na red kad dobijem popis djece koji su ostali neupisani. Tek tada mogu razgovarati s nekim kod koga ćemo eventualno unajmiti prostor ili nećemo. Još uvijek čekam da se oglase i dobijem popis. Ono što neslužbeno znam je da imamo 63 zahtjeva, ima nekih 46 slobodnih mjesta, što znači da će biti 15 do 20 neupisane djece. Međutim svi koji budu trebali biti upisani i bit će upisani, no ako netko ostane neupisan nemam namjeru zbog dvadesetak djece dugoročno otvarati nove objekte. Mislim Maslinu završiti što prije i ona će primiti više od tih dvadeset djece pa će biti dovoljno mjesta – odgovorio je gradonačelnik Ivan Udovičić, naglasivši da što se njega tiče problema oko upisa djece neće biti u naredne godinu-dvije.


Marinka Parčina

Marinka Parčina nije se složila da ima dvadesetak neupisane djece, pa iako je gradonačelnik spomenuo broj od 64 zahtjeva, ostala je pri tvrdnji da je gradonačelnik ustvrdio da ima dvadeset troje neupisanih. Parčina je ovom priliko uputila kritike i na namjeru povećanja broja djece po grupama, naglasivši da povećanje broja Upravno vijeće vrtiće prije nije dozvoljavalo.

Valov projekt izvan gabarita

Nezavisni Josip Berket pitao je gradonačelnika što se događa s projektom na Valovom igralištu, na što je Udovičić odgovorio da je prema GUP-u na tom području dozvoljena izgrađenost do 30 posto te najveća visina do 13 metara, a da projekt Vala izlazi iz obadva gabarita.

Prema Udovičićevim riječima, investitori moraju mijenjati projekt i donijeti pred Vijeće novi projekt ili se mora mijenjati prostorni plan. Nakon ovog odgovora Berket je ustvrdio da je moguće napraviti izmjene plana za to područje i odluku donijeti na jednoj sjednici Gradskog vijeća, no Udovičić je napomenuo da u sve treba uključiti urbaniste i vidjeti što će struka reći te iznaći dobro rješenje za sve čimbenike.


Ivan Udovičić

Luke i vlakovi

Matko Kuzmanić iz SDP-a i Ivan Kovač s Berketove liste otvorili su pitanje prostora Kemokompleksa, a gradonačelnik ih je izvijestio da je imao sastanak s vlasnicima prostora i potencijalnim investitorima te da su pokazali zanimanje za izgradnju nautičke luke te luke za kruzere. Udovičić ih je uputio da Gradu pošalju pismo namjere te da će se onda odrediti daljnji koraci.

Josip Berket, kojeg su kako je Kuzmanić prethodno izjavio, vlasnici prozvali za opstruiranje projekta, upozorio je gradsku vlast da na jednom mjestu ne može biti i luka nautičkog turizma i luka za javne potrebe te da o tome ne odlučuje Grad nego zakoni i županijski prostorni plan.

- Oni sami ne znaju što hoće pa bi se moglo dogoditi, da iako im Grad tu ne može donijeti nikakvu odluku, ponovo optuže gradsku vlast za opstrukciju – kazao je Berket.

Ivan Kovač pitao je o budućnosti plaže na Sokolani, odnosno je li plaža na Sokolani prioritet ili su prioritet investicije na tom području, a dogradonačelnik Zoran Bonacin odgovorio mu je kako plaža na Sokolani ostaje i ako se realizira najavljeno investicija.

Među ostalim pitanjima našlo se i pitanje HDZ-ovca Joška Botića, a vezano uz česte požare uz željezničku prugu, a to je do kada će Kaštela biti talac Hrvatskih željeznica. Gradonačelnik Udovičić najavio je obraćanje HŽ- u sa traženjem da se ponašaju kao dobri gospodari.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij