Zadovoljni HDZ-ovci zahvalili biračima

ZAHVALILI I IZ HSP-AS
Obraćajući se javnosti putem medija, članovi predsjedništva kaštelanskog HDZ-a Mihovil Biočić, Ivan Udovičić i Mili Novak, zahvalili su građanima na ukazanom povjerenju na prošlonedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora, na kojima su osvojili apsolutnu većinu u šest mjesnih odbora, većinu u još dva odbora i tek u jednom mjesnom odboru manje članova vijeća od neke druge liste.

- Zahvaljujemo građanima koji su dali povjerenje HDZ-u i HSS-u na izborima za članove vijeća mjesnih odbora te čestitamo i svim izabranima u mjesne odbore, bez obzira na stranačke ili neovisne boje, a posebno novoj stranci na političkoj sceni u Kaštelima, HSP-u Dr. Ante Starčević, koja je na prvim svojim izborima osvojila jedan mandat u Kaštel Sućurcu – riječi su Mihovila Biočić koji je nadodao da se nakon ovih izbora može donijeti zaključak kako su građani, nakon godinu i pol aktualne vlasti, progledali i prepoznali njene prioritete naspram onih prioriteta koji su bili isticani u predizbornoj kampanji.

HDZ-ovci su sedam mandata manje nego na izborima za mjesne odbore 2006. godine, obrazložili većim brojem političkih stranaka koje su sudjelovale na ovim izborima, te pojavljivanje na političkoj sceni još jedne političke opcije, Nezavisne liste Josipa Berketa.

- Treba napomenuti da su Nezavisna Berketova lista i stranke koje su s njom u koaliciji na izbore išle zajedno kroz nezavisne liste, a da je svaka od njih išla samostalno ne bi imale niti jednog člana u mjesnim odborima – konstatirao je Biočić.

Ivan Udovičić, koji je također zahvalio biračima, odbacio je prigovore o dosadašnjem slabom radu mjesnih odbora uz tvrdnju da je on za vrijeme svog mandata prvog čovjeka grada, imao dobru suradnju s njima i oslanjao se na njihova iskustva.

- U vrijeme naše vlasti s mjesnim smo se odborima sastajali najmanje tri puta godišnje. Njihove sugestije uzimali smo u obzir kod planiranja proračuna i upoznavanja sa stanjem na terenu . Važnost mjesnih odbora zanemarena je u poslijednjih godinu i pol dana, a uvjeren sam da je to rezultat nekih nerealiziranih projektata – smatra Udovičić, koji je još jednom naglasio kako je HDZ stranka s najvećim brojem vijećnika i koja je u proteklom razdoblju uspjela pokazati da vode računa o svim gradskim problemima te da trenutnu vlast ne prozivaju iz hira nego kako bi im ukazali upravo na te probleme.

Znatan broj mladih, žena i visokoobrazovanih osoba našli su na ovim izborima svoje mjesto na HDZ-ovim listama, a svima koji su prepoznali novo lice i novu snagu ove stranke zahvalio je i Mili Novak čije je mišljenje kako su ljudi prepoznali njihovu oporbenu ulogu da utječu na stvari, što će HDZ-u biti putokaz za dalje.

Zahvalio se i HSP-AS

HSP-AS zahvaljuje,ujedno i čestita na korektnom i izvrsno odrađenom novinarskom poslu povodom izbora za MO. Nadam se da će i vaš budući rad vratiti ljudima spoznaju o važnosti mjesnih kao i lokalnih izbora koji bi u osnovi trebali biti prepoznati kao najvažniji i temelj demokratskog društva.Stoga iako žalosti činjenica o malom odazivu birača ovim putem bi zahvalili svima koji su nama dali povjerenje - naglasio je predsjednik kaštelanskog ogranka, Željan Jurlin


IzdvojenoUvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.