Što su rekli nakon izbora?

VEĆINA ZADOVOLJNA IZBORNIM REZULTATIMA
Nekolicinu kaštelanskih političara, nakon što su prospavali noć poslije izbora i sredili većinu dojmova, pitali smo o tome kako komentiraju rezultate ovih izbora za mjesne odbore te kako bi ocijenili uspjeh svojih lista ili lista kojima su dali podršku.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Udovičić zadovoljan je uspjehom svoje stranke i smatra da su građani na svojevrstan način kaznili one koji nisu prepoznatljivo izašli na izbore.

-  Kao što smo najavljivali i očekivali ostvarili smo dobar rezultat, što pokazuje da je sve ono kvalitetno što radimo kao oporba, prepoznato od strane građana kao pozitvno te samim tim i nagrađeno. Kao oporba uvijek smo spremni ukazivati, sugerirati i pomagati što ćemo raditi i dalje, a sve u cilju dobrobiti stanovnika ovog grada – kazao je Udovičić.

Predsjednik kaštelanskog SDP-a Matko Kuzmanić, ovom je prilikom kazao kako je malo ljudi izašlo na izbore, zbog čega nitko ne može biti zadovoljan. Izrazio je nadu da će mjesni odbori u budućnosti raditi učinkovitije nego do sada te najavio kako će SDP uputiti zahtjev da se izbori za vijeća mjesnih odbora održavaju zajedno s lokalnim izborima, čime bi se dobila prava slika i pokazalo pravo stanje.

Iako postoji mogućnost da zbog koaliranja stranaka i nezavisnih kandidata u Radunu i Kaštel Kambelovcu, HDZ u ova dva mjesna odbora ne bude politička opcija koja ima većinu, jedinu pravu pobjedu nad HDZ-om na izborima za vijeća mjesnih odbora zabilježio je Jurica Botić, nositelj nezavisne liste u Rudinama, koji je oko sebe okupio veći broj mladih ljudi.

- Naravno da smo priželjkivali dobar rezultat i pobjedu, a naše je zadovoljstvo još veće jer smo dobili dvadesetak glasova više od najjače stranke.  Dokaz je to da su građani prepoznali naše ciljeve jer smo uprli prstom u glavne probleme koji su problemi svih nas. Raduje me veliki broj mladih koji su se odazvali izborima i ovim putem svima im zahvaljujem, a posebno Torcidi Rudine – poručio je Botić.

Nezadovoljan nije bio ni potpredsjednik HSLS Branko Radčić, čija će stranka u koaliciji s HSU-om, u tri mjesna odbora imati po jednog svog predstavnika.

- Zadovoljan sam rezultatima kao i trendovima koje liberali imaju i na državnoj i na lokalnoj razini i koji ih čine prepoznatljivom političkom strankom. Mogu reći da ćemo mi i dalje surađivati s civilnim udrugama i pojedincima i voditi brigu o svim segmentima društva s naglaskom na socijalnu osjetljivost i sigurnost građana – najavio je potpredsjednik HSLS-a.


IzdvojenoUvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.