hren

KAŠTELA - Na prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja članovi Gradskog vijeća Kaštela prihvatili su odluku da se umjesto jedne, ove godine dodijele dvije nagrade za životno djelo, i to slavnome maratoncu Veljku Rogošiću i župniku župe Kraljice Mučenika u Radunu don Ivanu Dragušici. Osobne nagrade grada pripast će Jakovu Belanoviću, Meri Barić, Mariji Mrđen i Ivanu Veljači, dok će skupnu nagradu grada dobiti Rukometni klub "Željezara" iz Kaštel Sućurca.

Petar Boljat (HDZ), ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Kaštel Kambelovca, postavio je vijećničko pitanje vezano za problem gomile automobilskih olupina u staroj jezgri Kaštel Kambelovca. Član Poglavarstva za gospodarstvo i zaštitu okoliša Ivan Čagalj odgovorio je kako dolaskom na mjesto državni inspektor nije utvrdio pravog vlasnika navedenih olupina, a na prijedlog gradonačelnika Ante Sanadera gradski vijećnici prihvatili su odluku da se o ovom problemu očituju sve i inspekcije zaštite okoliša.
Potpredsjednik kaštelanskog SDP-a Mišo Peran upozorio je na sukob interesa u kojemu je, po njemu, predsjednik Gradskog vijeća Crvenog križa Kaštela Jakov Grbeša, koji obnaša i funkciju gradskog vijećnika. S obzirom na to da se financije u iznosu od 81 posto izdvajaju iz gradske blagajne, a o njima kao najviše gradsko tijelo odlučuje Gradsko vijeće, Peran se pita kako je moguće da o tim financijskim iznosima pri glasovanju sudjeluje i sam predsjednik Crvenog križa. Ante Grepo, predsjednik Gradskog vijeća, odgovorio je kako će se o tom slučaju očitovati Ministarstvo pravosuđa, a vijećnik Peran će odgovor dobiti pismenim putem. Članovi Gradskog vijeća usvojili su i prijedlog izmjena Statuta Gradske knjižnice Kaštela, koja je dobila i izdavačku djelatnost.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij