hren

U TIJEKU SU PRIJAVE ZA KOLOVOZ
Očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost, Hrvatski zavod za zapošljavanje u posljednja četiri mjeseca objavljuje mjere prema kojima su poslodavci mogli zatražiti financijsku potporu za očuvanje radnih mjesta.

- Prema posljednjoj mjeri koju je krajem srpnja objavio HZZ, potpore za kolovoz kao i za prethodni mjesec imaju mikro poduzetnici do devet zaposlenih i to u iznos od dvije tisuće kuna po zaposleniku. A za sektor prijevoza i skladištenja, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, administrativne i pomoćne administrativne djelatnosti kao i djelatnosti iz područja umjetnosti, zabave i rekreacije iznos potpore je četiri tisuće kuna po zaposleniku - kazala je Jelena Gogić, splitska predstojnica HZZ.

Prema posljednjoj mjeri, kako bi poslodavci primili potporu nužno je dokazati pad prometa, odnosno prihoda za najmanje 60 posto i to temeljem PDV obrasca, za ovu i prošlu godinu. Gogić je navela koliko su do sada zaprimili zahtjeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji za srpanj i kolovoz.

- Zaprimljeno je ukupno 4.616 zahtjeva za očuvanje radnih mjesta za mjesec srpanj i kolovoz, s tim da se zahtjevi za kolovoz zaprimaju i dalje, do kraja mjeseca kolovoza. Trenutno ne raspolažemo podatkom o ukupnom broju radnika s obzirom da je obrada u tijeku – kazala je Gogić i dodala kako ne raspolažu podacima s područja Kaštela jer su se zahtjevi podnosili i podnose se isključivo preko web aplikacije HZZ-a, prema sjedištu poslodavca. Tako da su zahtjevi poslodavaca iz Kaštela zaprimljeni u Područnoj službi Split.

Iako HZZ još uvijek ne raspolaže brojem radnika za koje je tražena potpora za kolovoz do sada je od početka, odnosno od ožujka zatraženo potpora za više od 80 tisuća radnika u Županiji.

- Što se tiče Splitsko-dalmatinske županije za potporu očuvanja radnih mjesta za ožujak, travanja i svibanj isplaćeno je oko 576 milijuna kuna za oko 12.452 poslodavca koji su tražili potporu za oko 61.855 radnika. U lipnju je pak zaprimljeno  oko 4.457 zahtjeva za oko 10.679 radnika, te je do sada isplaćeno oko 21,5 milijuna kuna. Zaprimanje zahtjeva za očuvanje radnih mjesta u srpnju  još su u tijeku obrade, a isplate se isplaćuju u kolovozu- zaključila je Gogić. 

Mjere potpora za očuvanje radnih mjesta u kriznim djelatnostima pogođenima Koronavirusom za srpanj i kolovoz 2020. godine koje je objavio HZZ, možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska