hren

Vlasnik Techcoma i Adria čelika Edgar Schumacher najavio je jutros u priopćenju da stiže u petak na dogovoreni sastanak s ministrom Vrdoljakom i predstavnicima HEP-a.

- Adria čelik ima potencijalne nove partnere za ulaganje 10 milijuna eura. Potrebni uvjeti su restrukturiranje dugova i predstečajni proces za realizaciju. Svi ključni vjerovnici su spremni na suradnju, a od Ministarstva gospodarstva se očekuje pomoć.

Nakon ulaganja više od 30 milijuna eura u projekt Adria čelika, zapošljavanja 250 radnika i pokretanja proizvodnje, večina nastalih problema nisu bili problemi na tržištu, već kompleksna situacija u regiji. Ukoliko se nakon niza problema za stranog vlasnika, dobiju okvirni uvjeti za ponovno pokretanje proizvodnje, uz sve postojeće tehnologije, cjelokupan projekt na kraju može završiti uspjehom.

Za to je potrebna reakcija Ministarstva gospodarstva koja se očekuje na predstojećem sastanku u Zagrebu, jer bankrot i propast cijelog projekta bili bi gubitak ne samo za vlasnika, nego i za hrvatske dobavljače, radnike i budućnost industrije uopće - navodi Schumacher u priopćenju.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska