CEMEX osvojio Stevie Award za projekt Lintar

CEMEX Hrvatska osvojio je međunarodnu Stevie Award nagradu kao europski program godine u kategoriji okolišne odgovornosti za projekt ekstra djevičanskog maslinovog ulja Lintar. Nagrada se dodjeljuje u sklopu International Business Awards, jedinog globalnog sveobuhvatnog programa poslovnih nagrada koji nagrađuje izvrsne poslovne izvedbe.

Dobitnike je izabrao žiri od gotovo 200 međunarodnih stručnjaka u dva kruga glasovanja između više od 3 tisuće prijava iz preko 40 zemalja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Lintar jedinstven je primjer ulaganja i poslovanja na načelima održivog razvoja. CEMEX je u sklopu projekta sanacije i rekultivacije dijela eksploatacijskog polja iz kojeg je tvrtka crpila sirovinu na južnim padinama Kozjaka zasadio impresivan maslinik. Uz manji maslinik u tvornici Sv. Kajo, maslinik u rudniku proteže se na površini od gotovo 35.000 četvornih metara. Maslinici danas broje približno dvije tisuće stabala maslina, a o njima se tijekom cijele godine volonterski brine osamdesetak članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, uglavnom zaposlenika CEMEX-a. Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo je naziv Lintar, koji dolazi od grčke riječi za lijevak kako se nekoć zbog svog oblika nazivao i Kaštelanski zaljev.

-"Mi u CEMEX-u iznimno smo ponosni na još jedno, ovaj put međunarodno, priznanje ovom vrijednom projektu. Smatramo da se održivi razvoj ne može postići bez kontinuiranog ulaganja i suradnje sa zajednicom u kojoj poslujemo, a upravo je Lintar  izvrstan primjer održivosti. Drago nam je što je uključivanje u lanac svih koji nas okružuju, od  branitelja, zaposlenika, lokalne uljare do susjeda i ostalih, prepoznato od strane međunarodnih stručnjaka. Zajedničkim snagama stvorili smo prvo hrvatsko maslinovo ulje dobiveno iz rekultiviranog dijela rudnika i stoga naš projekt održivog razvoja ima neprocjenjivu vrijednost.", izjavio je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, povodom dobivanja nagrade.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 


Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska


 

 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl