cba hr

HRVATSKI PROJEKT I PROJEKTI IZ REGIJE PONOVO PREPOZNATI KAO NAJBOLJI GRAĐEVINSKI PROJEKTI NA SVJETSKOJ RAZINI
Održana u svom prvom online izdanju, međunarodna Graditeljska nagrada CEMEX prepoznala je dvadeset najboljih svjetskih građevinskih projekata među kojima je i projekt rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala Zračne Luke Split.

Opširnije...

cemex future

CEMEX Hrvatska je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u sustavu otprašivanja linije za proizvodnju klinkera u pogonu Sv. Juraj“. Projekt je vrijedan 19.721.343,44 kune od čega je 9.853.100,70 kuna, odnosno 50 posto financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Opširnije...

Čak 95 posto CEMEX-ovog cementa koji gradi Pelješki most je iz obitelji niskougljičnih proizvoda Vertua®, što doprinosi smanjenju emisija CO2

Opširnije...

CEMEX Hrvatska predstavio je hrvatskom tržištu oznaku Vertua®, obitelj proizvoda koja uključuje različite vrste cementa proizvedenih uz smanjene emisije CO2 u usporedbi s tradicionalnim portlandskim cementom. Proizvodi koji nose ovu oznaku pokazuju smanjenje emisija između 20 i 70 posto. Ponuda ovih proizvoda doprinosi realizaciji CEMEX-ove strategije „Budućnost na djelu“ (Future in Action), usmjerene na postizanje ugljične neutralnosti.

Opširnije...

CEMEX Hrvatska postao je nositelj certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“ koji dodjeljuju Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Opširnije...

ODRŽIVA BETONSKA INOVACIJA ZA REVOLUCIJU U GRADNJI
Inovativni betoni Evolution dio su ponude CEMEX-ovih održivih betonskih proizvoda koje karakterizira lakoća ugradnje, što im osigurava jednostavnije zbijanje, oblikovanje i obradu, smanjujući potrebu za angažmanom ljudi i strojeva, a time i smanjenje troškova.

Opširnije...

PROJEKT OD 25 MILIJUNA EURA
Područje na samoj granici Trogira i Kaštela u dogledno vrijeme bit će bogatije za, na jadranskoj obali  jedinstveni trgovačko-zabavni objekt, investiciju tvrtke Tommy, a prostor gdje će taj centar biti smješten danas su, nakon radnog sastanka, obišli vlasnik i predsjednik NO Tommya Tomislav Mamić i trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

Opširnije...

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

Opširnije...

U susret Međunarodnom danu energije koji se obilježava 14. veljače, CEMEX je ponosan što može istaknuti da predvodi sektor u prelasku na obnovljive izvore energije.

Opširnije...

Ovih dana u javnim glasilima oglašena je druga elektronička javna dražba na kojoj se prodaje industrijski kompleks u Kaštel Sućurcu, ukupne površine zemljišta 32.485 metara četvornih, a radi se o zemljištu, gospodarskoj zgradi, pomoćnoj zgradi, putu i ostalim dijelovima nekadašnje tvrtke Remont.

Opširnije...

Hrvatska gospodarska komora apelirala je na Ministarstvo pravosuđa i uprave da se obveza poslodavca u provedbi ovrhe na plaću u potpunosti prebaci na Finu jer mnoge tvrtke jednostavno nemaju administrativne i financijske kapacitete za to.

Opširnije...

NAJBOLJI EU PROJEKTI U 2020.
Pod posebnim epidemiološkim mjerama u utorak su u Zagrebu proglašeni pobjednici velikog izbora za najbolji EU projekt koji je organizirali u suradnji sa Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. U finale izbora plasirao se 21 projekt, a peteročlani žiri izabrao je četiri najbolja, po jedan u svakoj od propisanih kategorija.

Opširnije...

KORONA OSTAVILA TRAGA I NA RADOVIMA
Iako je prošlo nešto više od godinu dana od kada su službeno otvoreni, radovi na izgradnji ribarske luke na Brižinama još nisu završeni, unatoč najavama kako će sve biti gotovo za 12 mjeseci.

Opširnije...

NOVE NAGRADE IZ PODRUČJA SIGURNOSTI
CEMEX Hrvatska drugu je godinu za redom osvojio Veliku nagradu sigurnosti koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti povodom obilježavanja Hrvatskih dana sigurnosti.

Opširnije...

Tvrtka CEMEX Hrvatska i ove je godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner, prestižnog certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima tvrtke SELECTIO. Svoje HR procese certificiraju od 2008. godine, pa su tako i ove su godine prošli kroz recertifikaciju koja je uključivala dubinsku analizu njihovih HR praksi. Još su jednom potvrdili zavidnu razinu brige o svojim zaposlenicima te su nastavili s brojnim inicijativama usmjerenim na njihovo zadovoljstvo i razvoj.

Opširnije...

U TIJEKU SU PRIJAVE ZA KOLOVOZ
Očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost, Hrvatski zavod za zapošljavanje u posljednja četiri mjeseca objavljuje mjere prema kojima su poslodavci mogli zatražiti financijsku potporu za očuvanje radnih mjesta.

Opširnije...

SLIJEDE TOMMY I AD PLASTIK
Financijska agencija objavila je podatke o lanjskom poslovanju poduzetnika, uz napomenu da se radi o preliminarnim podacima iz dosad obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, a pretraživanjem registra tih izvještaja došli smo do podataka i o najuspješnijim tvrtkama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Opširnije...

Počeo je teći rok za predaju zahtjeva za dobivanje nove potpore koja je za mikropoduzetnike pogođene korona krizom kao male psolodavce predviđena u iznosu od 2000 kn po radniku za mjesec srpanj.

Opširnije...

VIŠE LETOVA OČEKUJE SE NAKON 16. LIPNJA
Dva mjeseca u Zračnoj luci Split bio je prekinut promet jer nije bilo moguće održavanje zračnih linija u uvjetima značajnih ograničenja kretanja zbog pandemije koronavirusa. Kako se epidemiološka situacija popravila, uspostavljene su pojedine domaće linije iz Resnika, a Zračna luka je spremna i za prvi direktni međunarodni let koji bi trebao biti u petak, 29 svibnja.

Opširnije...

PRODAJA NA DRAŽBI
U zakonom predviđenom roku, 15. travnja, Zračna luka Split uplatila je ukupan iznos od 87.965.533 kune za kupovinu zemljišta “Kaštelanskih staklenika u stečaju” u Resniku.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska