Sastanak Keruma, Berketa i Bobana

Izgradnja mosta Split - Kaštela, dugo najavljivano dovođenje IKEE na prostor Splitsko-dalmatinske županije, te razlika između poduzetničkog rada i upravljanja gradskom upravom, teme su prvog službenog sastanka na kojemu su razgovarali splitski, kaštelanski i solinski gradonačelnici Željko Kerum, Joško Berket i Blaženko Boban a koji je u četvrtak navečer upriličen u jednom splitskom restoranu.

- Da, istina je kako smo se prvi put službeno našli i razgovarali isključivo o zajedničkim projektima Splita, Solina i Kaštela. Sastanak sam osobno doživio iznimno korisnim, jer smo i ja i Kerum koji dolazimo iz poduzetničkih voda dosta dobrih savjeta i načina upravljanja Gradom dobili od solinskog kolege Blaženka Bobana – kazao nam je gradonačelnik Kaštela Joško Berket.

- Na prvom mjestu dobro je što smo savjete dobili od čovjeka koji je iskusan i učinkovit, i gradonačelnika koji bi mnogima mogao biti primjer što na kraju pokazuju i njegovi rezultati koji se vide kroz brojne realizirane projekte u Solinu, ali i drugim gradonačelničkim mandatom kojeg su mu Solinjani povjerili – kazao je Berket.

Na sastanku trojice čelnih ljudi Kaštela, Solina i Splita, razgovaralo se i o izgradnji iznimno potrebnog mosta Split-Kaštela.

- I Kerum i Boban suglasni su s tim projektom isto kao i ja. Međutim, ja smatram da Kaštela prije izgradnje mosta trebaju znatno više razviti prometnu infrastrukturu kako bi naposljetku most i imao svrhu i svoju učinkovitost – smatra Berket.

Na “tapetu” među gradonačelnicima našla se i dugo iščekiana izgradnja IKEE na području naše županije.

- Naravno, taj projekt svi troje podržavamo, no ja sam gradonačelnika Keruma ipak morao izvijestiti kako Kaštela u svom postojećem prostornom planu nemaju površinu od 200.000 metara četvornih koliko je njima potrebno za izgradnju svog poslovnog kompleksa – kazao je Berket te je potvrdio kako će komunikacija među gradonačelnicima biti nastavljena i dalje, naravno s ciljem još većeg i boljeg razvoja svih triju gradova.

Izvor: Slobodna Dalmacija


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl