ANTE SANDER I DALJE ŽUPAN
Ovogodišnji neposredni izbori za župane, pomalo su ostali u sjenci onih za izbor gradonačelnika i to zbog manjeg broja kandidata na listama kao i zbog veće zainteresiranosti građana za uža lokalna područja. Iz tog razloga do velikih obrata nije došlo pa će veliki broj hrvatskih županija voditi isti ljudi kao do sada.

Jedan od njih je i župan Splitsko dalmatinske županije Ante Sanader, za kojeg su mnogi mislili da će novi mandat ostvariti još u prvom krugu, no zbog raspodjele glasova na tri kandidata ipak je trebao drugi krug izbora kako bi i dalje obnašao dužnosti prvog čovjeka županije. Sa osvojenih 58,65% glasova, tako je pobijedio SDP-ovog kandidata Veljana Radojkovića koji je osvojio 38,30% glasova biračkog tijela.

Prema prvim najavama, Sanader će odmah krenuti s nastavkom realizacije već započetih projekata u županiji, a uskoro se kreće i s novima koji su predviđeni u županovom Programu u slijedećem mandatu. Poseban naglasak dat će se projektima iz gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti te izgradnje potrebne infrastrukture.

Iako je bio svjedokom promjene vlasti u „svojim“ Kaštelima, Ante Sanader zadovoljan je HDZ-ovim rezultatima u županiji, a poduzetnike u politici vidi kao svojevrstan fenomen na kojima je sada veliki teret odgovornosti. Isto tako župan se nada uspješnom sastavljanju potrebnih koalicija za Županijsku skupštinu te dobroj suradnji svih koji tu skupštinu budu sačinjavali. 

Župan SDŽ Ante Sanader na glasovanju i izjava(Iskreni):


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij