Sretni, ali ne i euforični

...I JOŠ MALO IZBORA
Nakon duge izborne noći u prvom krugu lokalnih izbora, ove nedjelje Gradsko izborno povjerenstvo nije dugo trebalo čekati na rezultate s izbornih mjesta diljem Kaštela, ali iščekivanje, nervoza, nesigurnost i zabrinutost koja se prije objave rezultata mogla osjetiti u stožerima dvojice kandidata za gradonačelnika bila je daleko veća nego prije dva tjedna.

U stožeru Ivana Udovičića u prostorijama HDZ-a bio je prisutan sav stranački vrh pa tako i Ante Sanader koji je umjesto da u Splitu prati izvještaje za izbor župana, došao dati podršku svom stranačkom kolegi, a pridružili su im se i čelni ljudi HDZ-ovih koalicijskih partnera.

U Marini Kaštela, uz Josipa Berketa rezultate su pratili njegovi najbliži suradnici, a iz minute u minutu, s dobrim vijestima s pojedinih birališta taj broj je rastao i sve se pripremalo za veliku feštu.


Izborni stožer i fešta novog gradonačelnika
Kaštela Joška Berketa (Iskreni)

I novinarske ekipe bile su na svom mjestu u Gradskom izbornom povjerenstvu, a cijela redakcija Portala u očekivanju konačnih rezultata trudila se tijekom cijele večeri, u direktnom prijenosu prikazati svim zainteresiranima svaku promjenu u broju glasova. Na žalost, zbog izuzetno velikog broja posjetitelja koji su iz svojih domova direktno željeli pratiti ovu neizvjesnu utrku, dolazilo je do pada servera pa su poneki bili zakinuti za pravovremene informacije.

Kako to često biva, obaviješteni od svojih suradnika na samim izbornim mjestima i Berket i Udovičić konačne su rezultate znali i prije službene objave pa stoga ne čudi što je i prije završetka rada Izbornog povjerenstva, stožer dojučerašnjeg gradonačelnika bio pust. Vidno razočaranima, ali ne i iznenađenima, Udovičiću i suradnicima zasigurno će trebati neko vrijeme da razmisle o političkoj sadašnjosti Kaštela i da ovaj rasplet događaja iskoriste na najbolji mogući način.

U isto vrijeme Josip Berket, sretan, bez previše euforije, slavio je svoju pobjedu kojoj se, prema njegovim riječima nadao, ali je nije u potpunosti očekivao. Plamen bengalki, puna trpeza, slavljenička pjesma uz „Trio gušt“, čestitke suradnika i prijatelja bili su tek dio pobjedničke proslave.

Novinari su uzimali prve izjave od novog gradonačelnika, a čestitke su došli uručiti i kandidati stranačkih i nezavisnih lista koji su dali Berketu i javnu predizbornu podršku.
Na kraju je kapetan uz šampanjac i rezanje slavljeničke torte označio novo razdoblje na političkoj sceni Kaštela.

Berketov stožer:

 

 

Udovičićev stožer:

 

Berketov stožer - slavlje:


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 


 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl