hren

BEZ KONCERTA NA OTVORENOM
Želeći još jednom upozoriti javnost na različiti položaj stranaka i pojedinaca u predizbornoj kampanji, predsjednik kaštelanskog SDP-a Matko Kuzmanić te kandidat za gradonačelnika Anto Kovač sa zamjenicima Juricom Botićem i Gorankom Kanajet, ovaj zadnji dan prije izborne šutnje organizirali su konferenciju za medije s konkretnim primjedbama na rad ponekih medija, odjela u Gradskoj upravi i kaštelanskih ekologa.

- Sukladno ukupnim društvenim odnosima u državi koji su aplicirani i u Kaštelima, gdje kapital i pozicija vlasti, ma čija ona bila, kao sredstvo pritiska definira sintagmu ”tko ima više, bez obzira kako te tko ima koga iza sebe, jači je“ i pruža ni malo mogućnosti primjene demokratskih načela i takozvane jednakosti i ravnopravnosti u provođenju izborne kampanje.

Pod geslom nezainteresiranosti za politiku, sredstva javnog priopćavanja (osim rijetkih izuzetaka) ne omogućavaju bar približno ravnopravnu zastupljenost svih kandidiranih, čime se prepuštaju rijeci komercijalizacije i političke ovisnosti, bez obzira na svoju definiranu i društvenu ulogu.

Zatražili smo dozvolu od gradskih “očuha” za održavanje skupa na lokaciji Plavog Jadrana( zbog isticanja potrebe za multifunkcionalnim centrom za mlade upravo na ovom prostoru), gdje su se uz nastup nadolazećih mladih kaštelanskih sastava i grupe “Špar” trebali građanima predstaviti i kandidati izbornih lista. Odgovor i dozvolu nismo dobili ni do danas.
Isto tako, unatoč obećanju, nismo primili ni odgovore izbornih povjerenstava kojima je Anto Kovač uputio primjedbe na neke radnje u predizbornoj promidžbi.

Pitamo se usput gdje su brižnici ekologije grada koji su trebali reagirati na činjenicu da su za plakatiranje postavljene azbestne cijevi – dio je Kovačevog i SDP-ovog priopćenja medijima.

Tragom dijela njihovog priopćenja obratili smo se Ivanu Čaglju u Odjel za gospodarstvo grada Kaštela. - SDP-u su upućeni pismen, ali i usmeni odgovor na njihov zahtjev o skupu na lokaciji Plavog Jadrana, a zahtjev im je odbijen jer je navedeni prostor parkiralište i nije predviđeno za ovakva okupljanja.
A osam novopostavljenih tzv. „azbestnih“ cijevi za plakatiranje napravljene su od metala i kupljene u trogirskom brodogradilištu – kazao je Čagalj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij