hren

GLAVNI ADUTI MLADOST I ŽELJA ZA PROMJENAMA
U svom prvom obraćanju javnosti, Ivan Kapitanović nezavisni kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima, predstavio je svoje zamjenike i Program kojim se nada osvojiti što više glasova birača.

Ovaj mladi inženjer pomorskog prometa na kandidaturu, koja je iznenadila mnoge, odlučio se jer smatra da na taj način može dati svoj doprinos razvoju Grada, a on i njegovi zamjenici, komercijalist Ante Terzija i ugostitelj Kristjan Bačelić nisu članovi niti jedne stranke, zbog čega, kako tvrde, ne ovise ni o kome i mogu biti predstavnici volje građana u punom smislu.

- Mi smo mladi ljudi bez ikakvih skrivenih namjera, a želja nam je promijeniti neke stvari u Kaštelima i uraditi najbolje za njihov razvoj. Upravo zbog toga smo izdvojili neke prioritete u našem programu koji se mogu realizirati, a neki od osnovnih zadataka su ubrzanje procesa legalizacije bespravnih objekata, izgradnja kanalizacijske mreže i vodoopskrbe.

Jedan od prioriteta je i razvoj kaštelanskog turizma, povećanje smještajnih kapaciteta, stavljanje u funkciju velikih hotela, uređenje plaža i šetnica, produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u ljetnom periodu i svakako, što bolja prezentacija spomenika kulture - kazao je Kapitanović.

Prema svom programu ovi mladi kandidati proveli bi uvođenje jeftinijeg taksija zbog povećanja sigurnosti u prometu, ukinuli pauk službu dok se ne pronađu potrebne lokacije i osigura dovoljan broj parkirališta, izgradili objekt za koncerte i kazališne predstave, a u skladu s tim poticali razvoj kaštelanskog kazališta.

Isto tako, nužna je kontinuirana zaštita okoliša, čistoća, očuvanje zelenih površina te pošumljavanje opožarenih područja na Kozjaku.

Kapitanović smatra da treba povećati naknade za novorođenčad, izgraditi još nekoliko vrtića i jednu osnovnu školu i uz sve to iznaći sadržaje za dječju igru i zabavu te izgraditi dvoranu sa bazenom.

Iako se mnogi ne bi složili s njim, ovaj kandidat za gradonačelnika, prema najavama, tražit će smanjenje stope prireza poreza na dohodak sa dosadašnjih 12% na 10%.

I ako im ankete i predviđanja ne daju značajnije izglede u ovoj utrci za mjesto prvog čovjeka Grada, Kapitanović i njegovi zamjenici ipak su optimistični i nadaju se glasovima svih onih koji su neopredijeljeni i kojima je dosta stagniranja, a koji žele živjeti u boljim i sigurnijim Kaštelima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij