dim

Pojedini stanovnici Planog ovih su se dana na društvenim mrežama potužili kako im uz prašinu iz obližnjih kamenoloma do kuća stiže i dim sa jugozapada, koji je neugodan i kako kažu, očito je da se radi o paljenju otpada.

Za takvo stanje neki od njih prozvali su kaštelansku komunalnu tvrtku Zeleno i modro, koja ima objekte i zemljište na području Knežina.

- Na području staklenika je spalionica, cili je dan dimilo do Planog.  Dimilo je cili dan i što to ne nose u Rudine ili Sućurac?  Pale grane, daske i namještaj.  S live strane se vidi put Splita, na parcelu dovoze granje i pale. Vjerojatno imaju dozvolu uz suglasnost vatrogasaca, ali kako vidim nisu to samo grane već drugi drveni proizvodi. Trogir to sve odvozi u ovlaštenu firmu, a Kaštelima najlakše palit pa neka Planom dim ide – neki su od komentara o paljenju.

Upit o ovoj situaciji poslali smo direktoru Zeleno i modro Alenu Lučiću, koji je kategorički odbio bilo kakvu mogućnost i tvrdnje da dim zbog kojeg  stanovnici Planog negoduju, ima ikakve veze s kaštelanskom komunalnom tvrtkom.

- Na području tvrtke Zeleno i modro ništa se ne pali. Zeleno i modro ne uklanja grane s javnih površina pa ih tako i nema na našem zemljištu. O zelenilu i granama brigu vodi Vlastiti komunalni pogon, koji je na drugoj lokaciji i taj zeleni otpad oni usitnjavaju, a nikako ne pale. Isto tako, na Knežine se ne donosi niti drugi drveni otpad poput navedenih dasaka i namještaja jer se isti preuzima od građana u reciklažnom dvorištu u Rudinama te se potom odvozi u ovlaštenu tvrtku izvan Kaštela koja dalje postupa s tim otpadom. Prikupljanje i zbrinjavanje otpada u tvrtki Zeleno i modro provodi se točno u skladu sa zakonskim propisima i nema nikakvih paljenja – kazao je direktor Lučić.

Stanovnici Planog dim i smrad vjerojatno nisu izmislili, no na kojoj se parceli i koji otpad pali, već je drugo pitanje, a na njega bi odgovor mogle dati, ako se stanje nastavi, inspekcijske službe.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno