skola mala

OSTALE ŠKOLE NASTAVU IMAJU PO MODELU A
Zbog velikog broja zaraženih učenika, OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici tražila je od Stožera civilne zaštite da im se odobri organiziranje nastave prema modelu B, odnosno online za učenike od 5. do 8. razreda, dok će učenici nižih razreda i dalje u školi pratiti nastavu. Odluka im je odobrena i s nastavom na daljinu kreću od danas, 20. siječnja do kraja mjeseca. 

Škola je prvo uputila zahtjev svom osnivaču i s njihovim pozitivnim mišljenjem se uputio zahtjev, lokalnom Stožeru, odnosno jedinici lokalne samouprave i mi smo im na temelju toga izdali suglasnost za održavanje nastave po modelu B. S tim, da su prije svega dobili mišljenje liječnice školske medicine koja ima najbolji uvid u broj oboljele djece u školi – kazala je načelnica Stožera Jadranka Matok – Bosančić dodavši da je razlog zahtjeva za online nastavu povećani broj zaražene djece te da škola nije u mogućnosti organizirati nastavu po uobičajenom modelu.

Da imaju preko 220 učenika koji nisu u mogućnosti pratiti nastavu u školskim klupama, što je oko 10 odjeljenja - potvrdio nam je ravnatelj škole Zoran Blažević i dodao da imaju devet djelatnika koji su ili zaraženi ili su u samoizolaciji kao kontakti zaražene osobe. 

Online nastava za sve učenike viših razreda gomiličke škole bit će organizirana od 20. do 28. siječnja.

- Učenici od 5. do 8. razreda nastavu prate na daljinu u teamsu. Raspored je kao i do sad, osim ako im razrednici ne jave promjenu. Prate rad svoje smjene, s tom razlikom da svi rade ujutro. Upute za rad online će vam proslijediti razrednici, a vrijede isti po kojima smo i do sada radili kad bi bili online. Nastava kreće od 9 sati. Molimo roditelje i učenike da redovito prate službenu stranicu škole kako bi bili pravovremeno obaviješteni o mogućim novostima i promjenama – stoji na stranicama škole

Online nastava odvijat će se svaki dan u isto vrijeme, od 9 do 14 sati. U tom periodu u virtualnim učionicama trebaju biti prisutni učitelji i učenici. Učenici posjećuju kanale pridržavajući se rasporeda i  od učenika se očekuje da su u dogovoreno vrijeme prisutni u virtualnim učionicama. Oznakom „sviđa mi se“ (Like) na objavu učitelja učenik potvrđuje svoju prisutnost na nastavnom satu.

Dodajmo, kako se u ostalim osnovnim školama na području Kaštela nastava održava prema modelu A, odnosno u školi.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno