cijepljenje covid

I prva dva dana ovog tjedna u Kaštelima su se provela organizirana cijepljenja građana, a interes za primanje prve, druge ili booster doze bio je nešto manji nego u organiziranim cijepljenjima ranije pa se tijekom ta dva dana cijepilo 218 osoba.

Cijepljenje je provedeno u prostorima škole u Kaštel Novom, u organizaciji Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i u suradnji s kaštelanskim Stožerom civilne zaštite i Gradskim društvom Crvenog križa. Građane su cijepila dva medicinska tima, a na raspolaganju su bila sva cjepiva dostupna u Hrvatskoj.

U ponedjeljak je cijepljenju pristupilo 127 osoba, od kojih je prvu dozu primilo 15 osoba, njih 14 primilo je drugu dozu, dok je treću ili booster dozu primilo 98 osoba.

Drugog dana, u utorak, na cijepljenje je pristigla 91 osoba, među kojima se 11 cijepilo prvi, 18 drugi put, a 62 se cijepilo booster dozom.

Kako su nam kazali nadležni, obzirom na nešto manju zainteresiranost građana, postoji mogućnost ukidanja organiziranog cijepljenja u Kaštelima, no ipak, hoće li Kaštelani po cjepivo ponovo morati do Splita ili će to i dalje moći „odraditi“ u svom gradu, u Domu zdravlja odlučit će u narednim danima.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno