apartmani sobe

Na temelju Zakona o turističkoj pristojbi, Pravilnika o najnižem i najvišem iznosu turističke pristojbe i članka 28. Statuta Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić potpisao je odluku o visini turističke pristojbe na području naše županije.

Ovom Odlukom određuje se visina turističke pristojbe po osobi i noćenju, visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe kojeg plaćaju osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvima ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te visina godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koji plaća vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor za 2023. godinu.

Tako će iznos turističke pristojbe po osobi i o danu u Kaštelima iznositi 10 kn od 1. travnja do 30. rujna, a u ostalom dijelu godine iznosit će sedam kn. U Kampovima je iznos drugačiji te će iznositi osam kuna u sezoni i pet van sezone.
Paušal po krevetu u domaćinstvu iznosit će 350 kn, u OPG-u 200 kn, a za smještajnu jedinicu u kampu plaćat će se 500 kn.

Tablica s iznosima turističke pristojbe za općine i gradove na području Splitsko-dalmatinske županije nalazi se OVDJE.

Ova odluka vrijedit će i nakon 2023. godine, odnosno do donošenja izmjene i/ili dopune ili nove Odluke.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno