skola djeca

S obzirom na epidemiološku situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ravnatelji kaštelanskih osnovnih škola uglavnom su zadovoljni sa situacijom u njihovim školama. S nastave izostaju pojedini učenici, jer je riječ uglavnom o sporadičnim slučajevima zaraze učenika te po koji razred koji je u samoizolaciji.

Prema posljednjim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje su objavili 3. prosinca u Splitsko-dalmatinskoj županiji je bilo 570 covid pozitivnih učenika  i njih 322 u samoizolaciji te 72 covid pozitivna djelatnika te njih četvero u samoizolaciji. Posljednjih mjesec dana brojke variraju, no u malom postotku.

Kakvo je trenutno stanje u kaštelanskim školama pitali smo ravnatelje koji su uglavnom kazali kako su zadovoljni epidemiološkom slikom u školama.

- Imali smo jedan razred sedam dana u izolaciji, al sve ostalo se radi o pojedinačnim slučajevima koji završe u samoizolaciji. Uglavnom, s obzirom na zarazu, situacija u našoj školi je jako dobra – kazala je Anita Luketin, ravnateljica OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca i dodala da su jako zadovoljni suradnjom s doktoricom školske medicine.

- Kada dobijemo informaciju da je neko dijete zaraženo, javimo se doktorici školske medicine u Kaštel Sućurcu. Ona kontaktira roditelje i provjeri s kim je dijete bilo u kontaktu, dodijeli im samoizolaciju te pismeno javi nama u školi – kazala je Luketin i napomenula da im je doktorica uvijek dostupna, pa i vikendom.

Da je u školi situacija s covidom zadovoljavajuća, potvrdila nam je i Jadranka Šošić, ravnateljica OŠ Bijaći iz Kaštel Novog.

- Kod nas je stabilna epidemiološka slika, a kako će biti sutra tko to može reći. Za sada nismo imali većih problema sa zarazom učenika ili djelatnika – zadovoljno je kazala Šošić.

Uglavnom je proteklo vrijeme bio slučaj da su u školama u izolaciji jedan do dva razreda i više pojedinačnih slučajeva, kao što je to slučaj u OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću i OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici.

- Trenutno nam je jedan razred u izolaciji, jer su nam iz tog razreda dva učenika pozitivna. Kad je više od jednog učenika u razredu pozitivno doktorica školske medicine preporučuje izolaciju cijelog razreda – pojasnio je Zoran Blažević, ravnatelj OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice u koju na nastavu ide oko 900 učenika.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada