mali planinari mala

Mjesec i po dana trajala je Mala planinarska škola HPD-a Kozjak, a mladi sudionici ovog su vikenda uspješno položili završni ispit pod budnim okom iskusnog planinara ivice Perkovića i njegove desne ruke Tanje Perković.

Tijekom mjesec i po dana mali budući planinari odradili su šest izleta, naučili osnove planinarenja, kao i orijentacije u prirodi, upoznali se sa sportskim penjanjem i speleologijom, ali prvenstveno naučili čuvati prirodu. Nova znanja dobili su i o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja te im bili u posjetu i sudjelovali u simuliranju akcije spašavanja.

Ovaj zadnji vikend popeli su se do planinarskog doma Putalj na Kozjaku, prespavali u pravim planinarskim uvjetima te se zabavili i na kraju uspješno odradili završni ispit.

  • Svi polaznici su uspješno svladali sve zadatke i pokazali kolegijalnost, upornost i volju na čemu im od srca čestitamo. Ovim putem zahvaljujemo članovima HGSS Split koji su u dva navrata ugostili naše školarce u svojim prostorijama i odvojili svoje vrijeme da s njima podijele znanja koja će im zasigurno koristiti u životu – napisali su na svojoj Facebook stranici članovi HPD-a Kozjak.

Foto: HPD Kozjak


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada