ratni veterani mala

Prije 30 godina, 16. listopada 1991. godine u obrani Vukovara, na Trpinjskoj cesti, poginuo je legendarni zapovjednik obrane Vukovara, general bojnik Blago Zadro. Ova okrugla godišnjica njegove smrti obilježena je na poseban način u Vukovaru i okolnim mjestima, a među delegacijama koje su sudjelovale u svečanom programu i pohodile njegov grob te mjesto njegove pogibije bili su i članovi Hrvatskih ratnih veterana iz Kaštela.

U odavanju počasti sudjelovali su i članovi obitelji Blage Zadre, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike brigadni general Željko Živanović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nikola Mažar, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić kao i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković te drugi.

Ispred Doma hrvatskih branitelja Kaštelani su ovom prilikom zapalili svijeću pred spomen bistom Blage Zadre u društvu Zadrine obitelji, pomolili se pred njegovim grobom, sudjelovali na misnom slavlju u crkvi Sv. Josipa na Trpinjskoj cesti te zapalili svijeću i na mjestu Zadrine pogibije.

Kaštelanski veterani, prilikom svog posjeta ovom dijelu Hrvatske odali su počast hrvatskim braniteljima na groblju u Iloku, posjetili spomen dom te stratište na Ovčari.

Zapalili su svijeću i pred spomen obilježjem Bijeli križ u društvu Tomislava Josića, a posjetili su i spomen obilježje Jean Michelle Nicoliereu u centru Vukovara.

U malo manje formalnom dijelu njihovog boravka na istoku Hrvatske posjetili su obitelj Čobanković te im zahvalili na primljenoj donaciji, a u društvu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i vukovarsko-srijemskog dožupana Franje Oreškovića proveli su zajedničku večer evocirajući uspomene iz Domovinskog rata.

Zlatko Topić, predsjednik Udruge hrvatskih ratnih veterana grada Kaštela ovom je prilikom domaćinima uručio prigodne poklone u znak zahvalnosti za njihovo gostoprimstvo.

Foto: UHRV Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij