zdp mala

KONFERENCIJA ODRŽANA PRVI PUT U HRVATSKOJ
U organizaciji molitvene zajednice Dobri pastir iz Kaštel Kambelovca proteklog vikenda u Arbaniji na Čiovu održan je susret, odnosno Konferencija za voditelje europske mreže zajednica, koja je okupila voditelje molitvenih zajednica iz cijele Europe. Cilj ove konferencije je osposobljavanje novih voditelja koji su imali priliku slušati poticajna iskustva od utemeljitelja Europske mreže zajednica do voditelja iz Slovačke i Hrvatske.

Kroz četiri dana koliko je trajala konferencija, oko 200 sudionika sudjelovalo je u druženju i slavlju te su slušali riječi govornika među kojima su bili Mário Tomašik, voditelj Doma molitve sv. Martin iz Bratislave i Johannes Fichtenbauer predsjednik Europske mreže zajednica i jedan od utemeljitelja koji živi u Beču. Potom su govorili Bruce Clewett jedan od utemeljitelja Europske mreže zajednica, Amerikanac iz Kalifornije koji trenutno živi u Beču i koji je voditelj pokreta Misija mladih te Vera Zefić voditeljica ZDP Zagreb koja je potpredsjednica zajednice Dobri pastir i predsjednica Upravnog odbora zajednice.

bruce clewett

- Govornici su se uglavnom osvrnuli na važnost uloge voditelja molitvene zajednice, koji mora biti osoba molitve. Voditelj bi trebao biti osoba  u zajednici koja će prepoznati potencijalne buduće voditelje i davati im male odgovornosti kako bi rasli u svojoj službi i postepeno preuzeli voditeljsku ulogu – kazala je ukratko Monika Režić voditeljica zajednice Dobri pastir Kaštela. Riječ je o zajednici koja je jedna od 15 podružnica u Hrvatskoj, okuplja oko 330 članova, u Kaštelima njih petnaestak.

Sudionici konferencije, kako je kazala Režić, bili su jako zadovoljni organizacijom te su iskazali oduševljenje ljepotama Hrvatske, jer su mnogi od njih po prvi put u našoj zemlji. Obišli su NP Krka koji ih je oduševio, kao i grad Trogir. Imali su priliku uživati i u ljepotama mora, ali i uz pjesmu i zabavu družiti se na svečanoj večeri u hotelu Sveti križ.

Foto: ZDP


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij