mala

Blagdan Svetog Jeronima obilježen je ovog četvrtka i u župi u Kaštel Gomilici, gdje se u crkvi koja nosi ime ovog sveca zaštitnika Dalmacije održala svečana sveta misa, a pored crkve i svečarski koncert klape Sveti Jeronim.

Svečanu svetu misu u župnoj crkvi, kojoj je prethodila tradicionalna procesija u kojoj se kip svetog Jeronima nosi ulicama mjesta, predvodio je župnik Kaštel Gomilice don Carlos Taborda.

Nakon misnog slavlja gomilički vjernici i drugi gosti nastavili su obilježavanje ovog blagdana uz koncert klape Sveti Jeronim, koji su tako, na najljepši način, obilježili deset godina svog djelovanja, kao i 18 godina od osnutka udruge Sveti Jeronim, u sklopu koje klapa djeluje.
U obilježavanju blagdana i obljetnice, ove su im se večeri pridružile članice klape Kurjože, koje nastupaju, jednako kao i domaćini, pod ravnanjem Mirka Radana.

Program koncerta, koji je vodila Marijana Vulas, započeo je projekcijom kratkog dokumentarnog filma o prvim danima od osnutka udruge Sveti Jeronim te njihovom humanitarnom i društvenom radu tijekom 18 godina i o nastanku klape Sveti Jeronim, koja je od jedne sekcije udruge prerasla u nagrađivanu klapu koja ima svoje mjesto na bogatoj klapskoj sceni.

Sam koncert ugrijao je ove burovite večeri srca publike tijekom izvedbi pjesama klape Sveti Jeronim  „Zbogom oče, majko“, „Pižolot“, „Život mornara“, „Skupiše se seljani“, „Vozila se Mare i Kate“ „Čiribiribela“ i drugih.
Njihove gošće, ćlanice klape Kurjože, između ostalog izvele su i „Kad bi srela dušu tvoju“, „Pramaliće moje“, „Materin plač“ te „Ta tvoja barka mala“...

Koncert je ove večeri završen zajedničkom izvedbom pjesme „Croatio iz duše te ljubim“, koju je osim klapa, s puno emocija otpjevala i nazočna publika u Kaštel Gomilici.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij