covid potvrda1

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove odluke kojima se od 4. listopada uvodi obveza covid potvrda ili testiranja na koronavirus za zaposlene u zdravstvenu i sustavu socijalne skrbi koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid-19. Novim odlukama ograničen je i ulaz pacijentima i posjetiteljima zdravstvenih ustanova.

Od narednog ponedjeljka na snagu stupa nova odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se uvode obavezne covid-potvrde u zdravstvo.

Najvažnija promjena odnosi se na uvođenju obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te zdravstvenih radnika te uvođenje posebne sigurnosne mjere koju su zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatni zdravstveni djelatnici obvezni provoditi prilikom prijema pacijenata.

Odluku u cijelosti možete pročitati OVDJE

Obavezne digitalne covid potvrde ili negativan test za sve zaposlene u socijalnoj skrbi stupit će na snagu također u ponedjeljak, 4. listopada.

Cijelu Odluku možete pročitati OVDJE

Covid potvrde i za pacijente

Od pacijenata, pratnje pri porodu roditelja odnosno skrbnika koji borave u smještaju s djecom te osobe koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim osobama će se tražiti covid-potvrda ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Sve će provjeravati ovlaštene osobe pružatelja zdravstvene zaštite.

Djeca do 12 godina koja su u pratnji pacijenata jer nemaju s kime ostati kod kuće ili su u posjeti hospitaliziranim roditeljima, braći ili sestrama ne moraju imati covid-potvrdu ni drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Testiranje biti plaćeno pacijentima te njihovoj pratnji, a riječ je o pacijentima koji imaju narudžbe za određene tretmane, za hospitalizaciju, u slučajevima hladnih pregleda kod kojih se generira aerosol i postoji veća mogućnost zaraze.

Ovu Odluku u cijelosti možete pročitati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij