hren

13.07.2019., Kastela, Aerodrom - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao na svecanosti otvorenja obnovljenog i prosirenog putnickog terminala Zracne luke Split, projekta vrijednog 450 milijuna kuna. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako smo već zagazili u drugu polovinu rujna, ako je suditi prema prometu u zračnoj luci na Resniku, turistička sezona u Dalmaciji i dalje traje. Dokaz tome je da je ovog vikenda kroz zračnu luku u Kaštelima prošlo150 zrakoplova i oko 32 tisuće putnika.

- Od ukupnog broja zrakoplova njih 125 su veliki zrakoplovi na komercijalnim letovima, a usudio bih se reći da nam još uvijek veći broj putnika dolazi nego što odlazi – kazao nam je Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpremu Zračne luke Split u Kaštelima.

Prema podacima o kojima nas je Melvan informirao, do sada je u rujnu zabilježeno oko 200 tisuća putnika te se do kraja mjeseca očekuje i više od 300 tisuća. Ako se uzme u obzir da je tijekom „udarnog mjeseca“ srpnja kroz zračnu luku u Resniku prošlo nešto više od 350 tisuća putnika, može se zaključiti upravo navedeno, da je sezona još uvijek u tijeku,

I dok su rezultati prvog dijela godine, zbog pandemije donijeli manji broj putnika u svim zračnim lukama nego je uobičajeno, otvaranjem granica u nekim europskim državama početkom sezone, znatno je i popravilo „sliku“ u hrvatskim zračnim lukama pa tako i u splitskoj zračnoj luci, gdje je promet u ovom trenutku na oko 75 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Uzevši u obzir sve najave te nastavak sezonskih linije i u dijelu listopada, predviđanja su da bi zračna luka u Kaštelima ovu godinu mogla završiti s brojkom od 1,5 milijuna putnika.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij