mlijecna staza mala

Korisnici centra Mir u Rudinama i učenici drugih razreda škole Prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, prikupljanjem virtualnih kilometara, pridružili su se UNICEF-ovom projektu Mliječna staza 2021.

Tisuće staza, jedan cilj - moto je projekta kojem su se korisnici cemtra Mir priključili nastojanjima boljeg uspostavljanja i proširenja usluga dnevnog boravka i grupne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama te kvalitetnih programa podrške za roditelje u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

Učenici 2.a, 2.b i 2.c razreda škole u Kaštel Starom, zajedno sa svojim učiteljicama Suzanom Bralić, Draganom Kasalo i Jurijanom Škopljanac, u Mliječnu stazu uključili su se u sklopu projekta „Različiti smo, ali jednako važni“  te su na taj način dali svoj doprinos djeci s teškoćama.

mlijecna staza tekst

Za djecu s teškoćama u razvoju ključno je da dobiju pravovremenu i kvalitetnu podršku. To čini razliku između prilike da ostvare svoj potencijal i života na margini društva.
Zajedno kao razred 10. rujna, obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana, djeca i učiteljice prikupljali su virtualne kilometre, zahvaljujući lijepom vremenu projektu su se priključili i brojni roditelji, koji su vikend proveli s djecom u prirodi. Pri tome je naglašeno da nije najvažnija brzina već podrška djeci s teškoćama!

Sredstva prikupljena putem virtualne Mliječne staze 2021. uložit će se za navedene ciljeve u krajeve Hrvatske gdje usluge stručnjaka ne postoje ili ih nema dovoljno.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij