UKOLIKO BUDE INTERESA GRAĐANA, ORGANIZIRAT ĆE SE I DODATNA CIJEPLJENJA
Drugo organizirano cijepljenje protiv virusa Covid-19 bez najave na području Kaštela, kako je i najavljeno, održano je ovog petka u poslijepodnevnim satima u prostorima gimnazije u Kaštel Novom, a odazvalo mu se ukupno 160 građana, koji su mogućnost da prime cjepivo u Kaštelima ocijenili kao odličan potez.

Kao i prošlog tjedna u Sućurcu, kada se cijepio identičan broj Kaštelana, i ovog puta na raspolaganju građanima su bila dva stručna tima u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i uz pomoć članova gradskog Crvenog križa, a svi koji su se odazvali pozivu mogli su odabrati i koju vrstu cjepiva žele primiti, jer su bila ponuđena sva raspoloživa.

Nekima je ovo bila prilika i za docijepljenje drugom dozom cjepiva, pa ni poduže čekanje  nikome od njih nije jučer previše teško palo. Jer  lakše je i ovako nego li još i putovati do Splita pa čekati tamo još i duže, kazali su nam neki od njih, među kojima je bilo i onih koji su i nekoliko puta „potegli“ do splitske Arene i vratili se neobavljena posla upravo zbog gužvi.
Jesu li Kaštelani slušali preporuke epidemiologa o zaštiti sebe ali i drugih prije najavljenog četvrtog vala i straha od značajnog porasta broja oboljelih ili su samo čekali da timovi, kako ministar Beroš već dugo najavljuje, dođu  i u njihov grad, pa je odaziv bio i više nego dobar, teško je reći. No, načelnica kaštelanskog Stožera i dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, u svakom je slučaju zadovoljna.

- Očekivali smo čak i veću brojku s obzirom na to koliko je ljudi bilo čitavo vrijeme, no zadovoljni smo odazivom kao i kako je sve proteklo - kazala nam je Matok Bosančić, najavivši kako će i dalje osluškivati potrebe s terena te ukoliko bude interesa građana, ponoviti organizirano cijepljenje u skladu s tim.  

 

Foto: PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij