hren

PETI POŽAR ZA REDOM NA ISTOM PODRUČJU
Sve kaštelanske vatrogasne snage DVD-a Mladost, DVD-a Gomilica i DVD-a Kaštela te vatrogasne snage operativnih područja Trogira i Solina tijekom noći su gasili požar na području Rudina i to na dva mjesta. U gašenju su sudjelovala 74 vatrogasca sa 22 vozila te su lokalizirani nešto prije 4 sata ujutro, a vatrogasci još uvijek dežuraju na terenu. Ukupno je opožareno oko 4 hektara površine, a gorjela je trava, nisko raslinje te maslinici i vinogradi.

- Prvu dojavu smo dobili oko 1.15 sati, bio je to veći požar na području Rudina kod križa koji je lokaliziran u 3.55 sati. Na tom području vatrogasci još uvijek dežuraju. Izgorjelo je oko tri hektara površine, a zahvatio je maslinike i vinograde. Tijekom noći, na drugom mjestu u Rudinama uočen je još jedan požar koji je lokaliziran u 2.50 sati, gdje je izgorio jedan hektar površine – kazao je glavni kaštelanski vatrogasni zapovjednik Darko Maretić koji je naglasio kako je riječ o petom požaru na istom području od početka požarne sezone.

- Sinoć u Rudinama, Bufaline...hrabri sugrađanin i moj dobri susjed Ante Biljak je gasio gumom dok nisu došli vatrogasci - kazao je naš čitatelj Nikša koji je poslao video požara.

- Noćas oko 1 sat, požar Rudine - napisala je čitateljica Josipa.

Foto i video : čitatelji


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij