ŽUPANIJSKI WEB PORTAL „POMORSKO JE DOBRO“
I Kaštela su se našla među gradovima Splitsko-dalmatinske županije čiji stanovnici putem web aplikacije „Pomorsko je dobro“ mogu provjeriti status neke plaže, odnosno ima li status slobodnog pomorskog dobra  ili je riječ o neovlaštenom okupiranju. Uz to moguće je prijaviti devastaciju pomorskog dobra, ali i zlouporabu izdanih koncesija i koncesijskih odobrenja.

Na web aplikaciji odabirom Kaštela u rubrici Informiraj se vidljiv je 17 kilometara dug obalni pojas na kojem su iscrtane katastarski do kraja riješene granice pomorskog dobra, zatim lučka područja i specijalizirane mikrolokacije.

U podrubrici koncesijska odobrenja, tako možete provjeriti gdje su mjesta, odnosno plaže na kojima su odobrene koncesije za suncobrane i ležaljke, mjesta za prodaju sladoleda u škrinjama, aqua parkovi i drugi morski sadržaji, koncesije na brodice i jedrilice te koncesija na terase objekata i to od Kaštel Sućurca do Divulja.

Nezakonitosti, odnosno devastaciju je moguće prijaviti putem mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 021/ 400-208. Detalji ovog informacijskog sustava koji objedinjuje pomorsko dobro Splitsko – dalmatinske županije javno su dostupni svim građanima putem web portala projekta "Pomorsko je dobro" .

U sustavu postoji mogućnost uvida u 297 mikrolokacija, gotovo 2.500 sredstava na njima te preko 1.000 unesenih stavki izdanih koncesijskih odobrenja. Izrađeno je do danas 27 Planova upravljanja pomorskim dobro i digitalizirano ukupno 400 predmeta iz područja granica pomorskog dobra i koncesija te 52 lučka područja.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij