hren

Današnje informacije s požarišta u zaleđu Trogira i Kaštela, kako one službene, tako i one koje su nam kaštelanski vatrogasci donijeli s terena, kažu da je situacija dobra, a bitka s požarom napokon je dobivena.

Zbog povoljne situacije, kojoj je osim vatrogasnog djelovanja doprinijela i kratka kiša, koja je djelomično natopila požarom zahvaćeno područje, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković otpustio je vatrogasce pristigle iz drugih županija te su oni na putu prema matičnim postrojbama.

I domicilne vatrogasne snage, iz Splitsko-dalmatinske županije napustile su ili napuštaju teren.

- Na gašenju je u posljednja 24 sata bilo stalno angažirano oko 120 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila, što domicilnih vatrogasnih snaga Splitsko-dalmatinske županije, a što snaga koje su došle iz Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske županije te iz tri Intervencijske vatrogasne postrojbe HVZ-a: Split, Dubrovnik i Zadar. Za gašenje i saniranje požara iz zraka su tijekom dana bila angažirana i 3 protupožarna zrakoplova Air-tractor Fire Boss te 2 Canadaira CL-415. Zračne snage su korištene na način da u zraku gotovo u svakom trenutku bude neki protupožarni zrakoplov, a zbog mogućeg bržeg djelovanja jedan Canadair CL-415 s posadom bio je tijekom cijelog dana stacioniran u zračnu luku Split – stoji u službenom izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice o jučerašnjem danu na ovom požarištu

U patroli na terenu ostao je poneki kaštelanski vatrogasac, a ostali su se uputili na kratki odmor, ali i uhvatili u koštac s pranjem i čišćenjem vozila, kao i opreme, koju su tijekom ova tri dana maksimalno upotrijebili, kao što se vidi iz ovih fotografija nastalih u DVD-u Mladost. Iako dalje od požarišta, za vatrogasce i ovaj preznik prolazi radno.

 

Foto: privatni album


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij