Posebno svečano bilo je tijekom subote poslijepodne u Kaštel Štafiliću kada je mladomisnik don Tomislav Lukač, salezijanac u svojoj rodnoj župi ispred crkve Bezgrešnog začeća BDM proslavio Mladu misu. Nakon blagoslova roditelja, održano je euharistijsko slavlje pod geslom „Sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu“ (Mt 13,44).

Svečanoj proslavi Mlade mise don Tomislava Lukača, uz obitelj i rodbinu te goste i vjernike, prisustvovao je veliki broj svećenika. Uz župnika Župe don Damira Vuletića, bio je don Tihomir Šutalo provincijal hrvatske salezijanske provincije te drugi svećenici obližnjih župa kao i svećenici salezijanci među kojima je bio don Damir Stojić te don Ivan Širić koji je održao propovijed.

- Nijedna Mlada misa, nije poput drugih svetih misa koje slavimo. Danas, iako toga možda nismo u potpunosti svjesni, prožima nas velika radost, osim radosti i divljenje. Ovakav događaj ne može nego biti poticaj, a Gospodin se s njim služi da nam ovo bude i jedna provokacija. Jer ne može ovo biti samo jedna lijepa fešta, nego treba biti trenutak, kao što je Tomislav na početku rekao kad se nebo i zemlja sastaju i kad Bog ima riječ za svakog od nas. Radosni smo jer Gospodin nam daje još jednog pastira, salezijanca koji je posvetio svoj život da bi mladima pokazao gdje je istinsko blago. Dragi Tomislave, nas Gospodin poziva da se večeras više divimo onim zahvatima koje je on napravio u tvom životu – kazao je između ostalog don Ivan Širić.

U ime cijele župne zajednice Kaštel Štafilića zahvalu je uputio i župnik don Damir Vuletić.

- Dragi Tomislave, od srca ti čestitam. Sjetimo se kako je Isus rekao „nitko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca nebeskog“. I ovo je veliki dar koji si prepoznao i kojemu si se odazvao. Mnogo toga ćeš još iskusiti i sresti, ali kako kaže sveti Pavao „sve mogu u onome koji me jača“ i Gospodin nas poziva da budemo njegovi suradnici. Hvala ti Tomislave što svojim odazivom i nama daješ jedno lijepo svjedočanstvo vjere – kazao je don Damir te je čestitao obitelji Lukač i zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi i duhovnoj i materijalnoj.

Na kraju euharistijskog slavlja, prisutnima se obratio i prije svega svima zahvalio mladomisnik don Tomislav.

- Hvala tebi, dragi Bože na daru svećeništva. Kažem daru, jer dar se ne zaslužuje. Hvala vama dragi roditelji što ste bili Božji suradnici, vama draga braćo i sestre, rodbino i prijatelji, što ste se zajedno sa mnom radovali tome daru, vama provincijale don Tihomire i braćo salezijanci što ste mi kroz ovih deset godina pomagali otpakirati taj dar. Hvala i svima vama koji ste na različite načine sudjelovali kroz ovih pet dana trodnevnice, župnog blagdana i mlade mise – kazao je mladomisnik don Tomislav Lukač kazavši kako im svima želi da im Bog vrati u nebeskoj valuti.

Nakon Mlade mise slavlje je nastavljeno na Igrišću u Kaštel Štafiliću gdje se dugo slavilo i veselilo uz pjesmu i ples.

 

 

 

Foto: Jakov Sučić (PGK)
Video: M.Režić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij