hren

PREDSTAVLJEN OVOGODIŠNJI PROGRAM
U naredna dva mjeseca u Kaštelima će biti organizirano oko sedamdesetak različitih kulturnih i zabavnih događanja u sklopu ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta koje će biti puno bogatije za razliku od prošle godine, najavila je to danas dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić prilikom predstavljanja programa u predvorju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću. Na predstavljanju su sudjelovale Nada Maršić direktorica Turističke zajednice Kaštela, Marijana Vulas koordinatorica projekta Legenda o Miljenku i Dobrili i Antonija Crnjak iz Odjela za društvene djelatnosti.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, program Kaštelanskog kulturnog ljeta bit će raznovrsniji te će ovu godinu ponuditi brojna događanja, koncerte, nastupe klapa i folklora, predstave za djecu i odrasle.

- Program započinje 4.srpnja s klapom Rišpet i bit će ove godine u programu nekoliko kvalitetnih koncerata. U čast Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja bit će dva koncerta klape HRM-a sa simfonijskim orkestrom Hrvatske vojske te Đulijana kojeg će organizirati HVIDR-a. Prije samoga službenog početka Kaštelanskog kulturnog ljeta već večeras počinje program sa Nostalgijom, Danima tradicije Kaštela gdje će udruga Šušur sa Turističkom zajednicom  i Gradom Kaštela predstaviti Eko-etno gastro ponudu Kaštela isto tako će se obilježiti blagdan svetog Petra apostola u župi Kaštel Novi sa prigodnim programom – kazala je Matok-Bosančić i najavila program Večeri dalmatinske pisme.

Ove godine u sklopu Večeri dalmatinske pisme koje se tradicionalno održavaju u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održat će se u dvije večeri. Prva će biti rezervirana za klapu Cambi koja ovu godinu slavi 35. godina postojanja, dok će druga biti revijalna.

- Očekuje nas jako bogat i zanimljiv program ovu godinu, pozivam sve naše sugrađane da dođu na događanja koja organiziramo – dodala je Matok-Bosančić i napomenula da su sva događanja besplatna.

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održat će se i projekt Legenda o Miljenku i Dobrili u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice te će na taj način 8. godinu za redom promovirati legendarnu kaštelansku ljubavnu priču kroz predstave, filmove i koncerte.

- Ove godine se nadamo vratiti na onaj stari tijek koji je pandemija prekinula, a to je uprizorenje priče kazališnom predstavom u režiji Mladenke Gruice. Na taj način ćemo se ponovno prisjetiti same priče i omogućiti našim stranim i domaćim gostima da uživaju u predstavi. Imat ćemo i Dobriline glazbene večeri u suradnji sa ženskom klapom Neverin gdje će nam glavna gošća biti Jasna Zlokić.  U suradnji sa Dalmacija film festivalom imat ćemo i dvije večeri prikazivanja ljubavnih klasika, gdje ćemo prikazati i kratkometražne filmove mladih autora – kazala je Marijana Vulas koordinatorica projekta legenda o Miljenku i Dobrili.

Turistička zajednica grada Kaštela već više godina organizira Večeri arija i dueta kao i Boje jazza koje organiziraju u suradnji sa HGD Biranj te Festival salse i šalše u suradnji sa udrugom Šušur.

- Program je inače jako bogat  i mi dajemo jedan svoj doprinos vezane za neke zanimljive programe koji su se kroz ove godine pokazale vrlo posjećeni  te su iz godine u godinu sve kvalitetniji. Turistička zajednica je osim programa gdje je i sama organizator i pokrovitelj, odnosno suorganizator na nekih pedesetak dodatnih događanja koje rade naše vrijedne udruge koje zapravo čine ovaj naš program Kaštelanskog ljeta jako bogatim – kazala je Nada Maršić.

Program Kaštelanskog kulturnog ljeta možete pogledati OVDJE.

 

Foto: Grad Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij