hren

Tijekom jučerašnjeg dana upriličeno je obilježavanja 29. obljetnice akcije Miljevci gdje su kod Spomen obilježja u Drinovcima uz obitelji poginulih, suborce i sudionike akcije, vijence položila i brojna izaslanstva. Obilježavanju je nazočila i Koordinacija braniteljskih udruga grada Kaštela i Kaštelanske zagore.

- Položili smo vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim suborcima, zatim smo sudjelovali na Svetoj misi i nakon toga smo se družili sa svojim prijateljima – kazao je Mirko Sušac u ime braniteljskih udruga.

Sveta misa zadušnica služila se u crkvi Imena Isusova u Drinovcima, a potom se krenulo na domjenak u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića. Organizator obilježavanja 29. obljetnice akcije Miljevci je Miljevački sabor, suorganizatori su Udruga 142. drniške brigade i ŠRD Miljevci te Grad Drniš.

Program obilježavanja ove važne obljetnice već drugu godinu zaredom je skromniji zbog epidemioloških mjera. Izostale su i tradicionalne Miljevačke užance, te je održan samo sportski program, balote i mali nogomet.

Operacija Miljevci (Miljevački plato)

Oslobodilačka je akcija Hrvatske vojske u kojoj je oslobođen prostor od 108 četvornih kilometara i sedam sela u šibenskom zaleđu. Akcija je dobila ime po okupiranim Miljevačkim selima oduvijek naseljenim isključivo hrvatskim stanovništvom, a koja su prilikom akcije oslobođena. Operacija je trajala jedan dan, od jutra 21. lipnja – 22. lipnja 1992. godine.

 

Foto: Ante Leko


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij