hren

ODGOVORNI VOZAČI DOBILI NA POKLON PRIGODNE MAJICE
U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u četvrtak u vremenu od 9 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko dalmatinske provedena je ciljana preventivno-represivna akcija „Sigurnosni pojas“.

Tijekom akcije kontrolirana je 216 vozila, a ukupni broj utvrđenih prekršaja vozača je 153 od čega izdvajamo 73 prekršaja zbog nekorištenje sigurnosnog pojasa, 27  prekršaja zbog korištenja mobitela u vožnji, 20 prekršaja zbog prekoračenja brzine i pet prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige.

Kontrolirani vozači u ovoj akciji, kod kojih nije utvrđen prekršaj, od policijskih službenika dobili su na poklon prigodne majice na kojima je također  naglašeno obavezno korištenje sigurnosnog pojasa  u prometu.

Iz policije napominju kako korištenje sigurnosnih pojaseva ukoliko su pravilno postavljeni i korišteni smanjuju rizik od ozljeđivanja te pridonose smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri sudarima. S toga apeliraju na vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij