Pred nama je ljeto i turistička sezona tijekom koje će se na cestama Splitsko-dalmatinske županije povećati broj vozila, motocikala, biciklista, pješaka  i svih ostalih sudionika u cestovnom prometu, radi čega će doći do intenziviranja prometa, a time i mogućnosti povećanja broja prometnih nesreća. 

Zbog toga Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokreće preventivnu akciju naziva „Smanji brzinu i guštaj u litu“ tijekom koje će se još intenzivnije baviti pitanjem i problemom sigurnosti u prometu.

Sada na početku turističke sezone, pozvaju sve građane, sve sudionike u prometu, bicikliste, motocikliste, vozače, pješake da svojim odgovornijim ponašanjem doprinesu da se u prometu osjećamo sigurnije.- Neka nam ljetni dani koji su pred nama ne obilježe vijesti o izgubljenim životima na cestama, o teškim stradavanjima i teškim prometnim nesrećama. Zbog toga smanjite brzinu, ne konzumirajte alkohol prije upravljanja vozilom, vežite se, ostavite se razgovaranja na mobitel i pisanja poruka dok vozite, stavite kacigu ako ste na motociklu  i guštajte u litu, poručuju iz policije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom ljeta  provoditi će pojačane mjere i radnje nadzora i kontrole prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu na području  Splitsko-dalmatinske županije, a svakog vikenda, posebno tijekom noći nadzori i kontrole biti će još intenzivniji i odvijat će se na većem broju lokacija. Cilj im je prvenstveno preventivno utjecati na svijest vozača o štetnosti i opasnosti od kršenja prometnih pravila i propisa, posebno kada su u pitanju prekršaji koji su nazvani „Faktori rizika“, ali i sankcioniranje utvrđenih prekršaja. Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Osim nadzora i kontrole prometa, želja im je svim našim sugrađanima,  posebno onima koji sudjeluju u prometu ukazati na potrebu da zajednički podižemo razinu kako prometne kulture, tako i sigurnosti prometa. Radi toga će u sklopu akcije „ Smanji brzinu i guštaj u litu“ u suradnji s partnerima organizirati predavanja i tribine na kojima će sudjelovati stručnjaci iz različitih domena vezanih uz problematiku promet, a koja predavanja će biti usmjerena prema svim sudionicima ili određenoj skupini sudionika u prometu.   


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij