hren

Plaže u Kaštelima se kao i svake godine, tijekom svibnja pripremaju za nadolazeću ljetnu sezonu. Ove godine zbog lošeg i hladnog vremena plaže se pripremaju malo kasnije, a najveći dio  pripremnih radova je obavljen.

Sve plaže će biti nadosute pijeskom i poravnate. Voda na tuševima je dostupna, a dio tuševa je zamijenjen novima. U tijeku je postavljanje psiholoških ograda za plivače. Dio svlačionica je također montiran, a očekujemo da će slijedećih dana sve biti pripremljene.

Psihološke granice i svlačionice postavljaju koncesionari koji opremaju sve gradove i hotelske tvrtke uz obalu, tako da rokovi postavljanja ovise o njihovim organizacijskim mogućnostima i vremenskim  prilikama. Očekujemo da će ovi poslovi  biti gotovi u slijedećih desetak dana. 

Plaže i zelenilo duž obale se sustavno čiste i održavaju. Dio poslova svakodnevnog čišćenja  plaža je preuzelo  komunalno društvo Zeleno i modro d.o.o. radi što ekonomičnijeg odvoza otpada i korištenja dijela sezonske radne snage.

Pripremit će se i dvije plaže za kućne ljubimce; u Kaštel Lukšiću i Kaštel Štafiliću,

Kemijski WC-i će biti postavljeni do kraja tjedna jer još nema kupača na plažama.

-Na plaži Kamp u Gomilici je postavljen novi montažni objekt s toaletima koji je priključen na sustav odvodnje. Ove sezone ćemo testirati ovakve objekte da vidimo reakcije građana,  radi namjene, održavanja te estetike  u prostoru.  Ukoliko se pokažu prikladnima, za očekivati je da će u slijedećim sezonama biti postavljeno više takvih objekata gdje prostorne mogućnosti i komunalni priključci to budu dozvoljavali, kazao nam je Ivan Čagalj upravitelj Vlastitog pogona.

Za desetak dana će na plažu u Kaštel Lukšiću, na lokaciji ispod zgrade Zemljišnika,  biti postavljen lift za invalidne osobe.  

-Preuređena su dječja igrališta, posađeno je novo zelenilo, pripremljene su kante za otpad, popunjavaju se sezonske ekipe za održavanje i čišćenje plaža tako da mislimo da ćemo ljetnu sezonu dočekati spremni i  svake godine s novim i boljim sadržajima, naglasio je Čagalj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij