hren

Već u četvrtak temperature ponegdje mogu dosegnuti 30 stupnjeva.
Iako ćemo na ono kalendarsko pričekati još približno tri tjedna, danas je počelo klimatološko ljeto. Spomenimo je prosječna mjesečna temperatura zraka u Splitu iznosila 19,2°C, što znači da je mjesec temperaturno bio u granicama prosjeka, a kada se gleda cijelo klimatološko proljeće, one je nakon jako dugo vremena bilo hladnije od višegodišnjeg prosjeka.

Prva dekada lipnja neće donijeti većih, možda i ikakvih meteoroloških uzbuđenja. Temperature zraka su malo ispod prosječnih za ovaj dio godine, što se osobito primijeti noću u Zagori. Primjerice, jučer ujutro Niskom su izmjerena svega 2 stupnja iznad nule, u Ljubitovici 5°C…

 

Danas nas očekuje stabilno i djelomično sunčano vrijeme. Noći slaba do umjeren bura, danju tramontana ili zapadnjak. Vjetar će biti do umjeren, ali popodne na moru prolazno može imati jake udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

Srijeda će biti vedra. Noću slaba bura, tek ponegdje umjerena. Danju slab maestral. Jutro će biti ugodno, u Zagori i svježe. Danju većinom od 21 do vrlo toplih 26°C.

Pretežno vedro vrijeme nas očekuje u četvrtak. Noću tiho ili burin, danju slab do umjeren vjetar s mora. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature većinom od 24 do vrućih 30 Celzijevih stupnjeva.

U petak pretežno vedro. Puhat će slab dnevni vjetar, a najviše dnevne temperature većinom od 22 do 27°C.

Subota će biti pretežno sunčana, ne nebu će biti dosta visoke naoblake. Vjetar uglavnom slab. Bit će vrlo toplo, najviše dnevne temperature većinom od 24 do vrućih 30 Celzijevih stupnjeva.

Djelomično sunčano i većinom suho očekuje nas u nedjelju. Popodne će u Zagori ponegdje biti jačeg razvoja naoblake uz mogućnost slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab dnevni vjetar, a najviše dnevne temperature zraka većinom od 22 do 27°C.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij