hren

PROJEKT IZ MUZEJA GRADA KAŠTELA
Muzej grada Kaštela predstavio je jedan novi i zanimljiv projekt. Iz tiska je izašla trojezična slikovnica, povijesna fikcija „Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela“, a uz nju i audio izdanja kao i tiskani promotivni i pedagoški materijali.

Klasična ilustrirana slikovnica i njena audio izdanja napravljena su za djecu u dobi od 5 do 15 godina. Tekstove slikovnice prate bogate ilustracije koje su pretvorene i u lijepo oblikovanu zvučnu knjigu. Pripovjedačev glas obogaćen je zvučnom podlogom, efektima i glazbom te je poseban doživljaj istovremeno slušati priču i gledati slikovnicu, koji se tako međusobno ugodno nadopunjuju.

Uz slaganje slagalice taj ugođaj se produbljuje i proširuje.

Radnja priče događa se u današnjemu Kaštel Kambelovcu, u vremenu izgradnje kaštela i tadašnjih burnih povijesnih događaja. Glavni likovi su zaljubljeni par Mihovil Cambi i njegova Karmela koji, unatoč svim nevoljama, ostaju vjerni svojoj ljubavi. Ova priča je putovanje u prošlost na kojem svi zainteresirani mogu bolje upoznati povijest kaštelanskog kraja.

Autor slikovnice je Mario Klaić, a ilustracije su djelo Zorana Perdića Lukačevića.

Kako zvuče isječci audio priča možete vidjeti i čuti u nastavku i to na hrvatskom standardnom jeziku, čakavskom narječju te na engleskom jeziku

- na hrvatskom standardnom jeziku

- na čakavskom narječju

- na engleskom jeziku


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij