Nakon što je javna ustanova Rera nekoliko godina priređivala gospodarski forum usmjeren ka gospodarstvenicima, od ove godine, u sastavu Kreativnog proljeća, održava se Smart Corner SDŽ, namijenjen javno-pravnim tijelima i jedinicama lokalne samouprave te turističkim zajednicama.

Smart corner u svom prvom dijelu prije nekoliko dana predstavio je temu turizma u postkoroni, kroz priče Kreativne ulice, dok je drugi dio održan ovog četvrtka,  imao naziv „Kako jačati prepoznatljivost prostora“

- Željeli smo osvijestiti potrebu za sustavnim i planskim upravljanjem prostorom u cilju društveno ekonomskog razvoja i to na način da jačamo prepoznatljivost prostora. Neka iskustva u tome imamo, radili smo strateški plan brendiranja Splitsko-dalmatinske županije te strateški plan brendiranja atrakcijske osnove grada Kaštela, što nitko u okruženju još nije napravio – kazao je Srećko Radnić iz javne ustanove Rera, koji je ujedno bio i jedan od predavača ovog četvrtka u dvorcu Vitturi.

Uz Radnića predavači su ovog dana bili i direktor udruge Dani male brodogradnje Damir Skelin te izrađivač strateškog plana brendiranja grada Kaštela Luka Duboković.

Predavači su okupljenima ovog dana govorili o potrebi za održivim i „pametnim“ razvojem turizma, održivim upravljanjem resursnom osnovom za potrebe turizma posebnih interesa i potrebi za jačanjem prepoznatljivosti prostora, odnosno destinacija, s naglaskom na Kaštela.

Kao primjer dobre prakse danas je predstavljen primjer iz Betine, gdje vlada simbioza tradicije i budućnosti, a kao primjer prepoznatljivosti, ovog je dana navedena izrada strateškog plana brendiranja atrakcijske osnove grada Kaštela, kroz što je osmišljen proces sedam oznaka prepoznatljivosti.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada