hren

Sljedeći tjedan donosi znatno nestabilnije vrijeme nego aktualni.
Vrlo topli i pretežno sunčani dani su zaredali u Dalmaciji. Dok su drugdje u zemlji temperature zraka bliže prosječnima za dio godine, u Dalmaciji već danima vlada natprosječna toplina. Tijekom srijede najviše dnevne temperature zraka bile su do 23°C na krajnjem sjeveru Dalmacije do čak 30°C u okolici Splita.

Temperature mora su od 18 do 19°C i u laganom su porastu.

Dok će u unutrašnjosti zemlje biti nestabilnije, u Dalmaciji će i do vikenda biti vrlo toplo i stabilno. Ipak, za vikend će i nad našim dijelom Europe biti sve izraženije sjeveroistočno visinsko strujanje koje će donijeti tek manje osvježenje, a samo iznimno može biti slabih pljuskova.

Jača destabilizacija moguća je sljedećeg tjedna, već od njegovog početka.

Četvrtak će biti pretežno sunčan i suh. Noću tiho ili burin, danju će puhati umjeren sjeverozapadnjak koji popodne među otocima prolazno može biti jak. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 9 do 19°C, najviše dnevne temperature od 22 do 28°C.

U petak djelomično sunčano i suho. Noću tiho ili burin, danju će puhati umjeren sjeverozapadnjak koji popodne među otocima prolazno može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 9 do 19°C, najviše dnevne temperature od 23 do 29°C.

Subota će biti djelomično sunčana i suha. Kasno navečer povećanje naoblake. Ujutro slaba bura, danju slab vjetar s mora, a navečer će zapuhati bura. Bit će neznatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 21 do 26°C.

U nedjelju promjenjivije u odnosu na prethodne dane. Povremeno su mogući kiša ili pljuskovi, iako se veće količine oborina ne očekuju, a neće ih ni biti posvuda. Puhat će umjerena do jaka bura. Još malo svježije, najviše dnevne temperature zraka većinom od 18 do 23°C.

Vrlo promjenjivo moglo bi biti u prvom dijelu sljedećeg tjedna s dosta oblaka, uz buru i povremeno uz bar malo kiše. Općenito, bit će umjereno hladnije u odnosu na trenutne temperature zraka.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij