hren

AKTIVIRAJ SE I KRENI
Centar za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata i udruga „Mi“ Split organiziraju predstavljanje projekta „Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a“. Predstavljanje će se održati u petak, 21. svibnja u 19 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Cilj projekta je unaprijediti postojeće te razviti nove programe za socijalno uključivanje ciljnih skupina kako bi im se povećala kvaliteta života kroz aktivnije sudjelovanje u društvu, ali i zapošljivost kroz razvoj vještina potrebnih za tržištu rada. Projekt će se provoditi do kraja 2022. godine.

Stanovnicima UAS-a će biti osigurane besplatne rekreativne radionice za osobe 54 + (pilates i joga); likovne radionice za mlade. Projektom je planirana „Analiza utjecaja rekreacije na kvalitetu života osoba 54+“ što izravno doprinosi realizaciji Strategije razvoja UAS-a te potiče međusektorsku suradnju u kreiranju dodatnih programa usmjerenih na kvalitetu života starijih osoba.

Formalnim obrazovanjem u sedam verificiranih programa za deficitarna zanimanja „Dadilje“, „Pomoćnik u nastavi za djecu s poteškoćama“, „Računalni operater“, „Digitalni marketing stručnjak“ te početnim i naprednim tečajevima jezika i neformalnim obrazovnim programima (zaštita zdravlja, okoliša, aktivnog građanstva) unaprijediti svoje vještine potrebne za tržište rada.

Novim programima obrazovanja „Animator za starije osobe“ i „Digitalne platforme“ uvode se nove mogućnosti za ciljanu skupinu u skladu s potrebama definiranim u Strategiji UAS-a, olakšava se prilagodba digitalnom dobu te nude mogućnosti samozapošljavanja mladih.

Besplatnim kino projekcijama, filmskim i kreativnim radionicama potiče se sudjelovanje stanovnika UAS u kulturnom i umjetničkom sadržaju.

Za provedbu projektnih aktivnosti adaptirati će se dvije učionice u multifunkcionalne jedinice koje će se koristiti za edukativne i rekreacijske sadržaje te sanitarni čvor za osobe s invaliditetom, kako bi se, uz ranije izrađeni lift kroz Interreg projekt USEFALL, upotpunila njihova pristupačnost sadržajima.

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira Europska unija je 2.375.778 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna u iznosu od 15 posto i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij