hren

Donosimo detaljnu tjednu prognozu vremena.
Posljednjih dana vladaju uobičajene vremenske prilike za zadnji dio proljeća. “Red sunca, red oblaka, pa malo kiše”, a tako je bilo i u ponedjeljak. Oborine je doduše bilo prošle noći, a danju je većinom bilo suho.

Novi tjedan ne donosi posebna meteorološka uzbuđenja. Temperature zraka neće značajno odstupati od uobičajenih vrijednosti za dio godine, a oborine će biti iznimka, a ne pravilo.

U utorak će biti pretežno ili djelomično sunčano i u većini krajeva suho. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature zraka od 18 do 24°C.

U srijedu će oblačnije biti ujutro kada će osobito u sjevernoj Dalmaciji biti mjestimične slabe kiše. Na jugu suho. Popodne posvuda postupno razvedravanje. Ujutro će puhati umjeren levant i jugo, ali će tijekom dana vjetar okretati na tramontanu, jaču prema otvorenom. Jutro malo toplije, danju uglavnom od 18 do 24°C.

Četvrtak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom i suho. Puhat će umjerena do pojačana bura, podno Velebita može imati olujne udare. Najviše dnevne temperature zraka od 20 do 25°C.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Puhat će slaba do umjerena bura, danju zapadni vjetar. Jutro malo hladnije, danju 20 do 25°C.

Dobre vijesti za ljubitelje stabilnog vremena – vikend će biti pretežno sunčan i suh sa slabim vjetrom. U subotu će najviše dnevne temperature biti od 19 do 24°C, u nedjelju od 21 do čak 27 stupnjeva!

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij